Лаймово-жовта сукня до підлоги першої леді України Олени Зеленської на прийомі в Японії, яке викликало масу суперечок в мережі. Вбрання створив український дизайнер Іван Фролов - FROLOV.

Він же створив і фрак для президента України Володимира Зеленського, передає "Країна". Сукні від Фролова можна придбати за ціною від 15 до 40 тисяч гривень.

Жовтий колір у Японії вважається "імператорським", а ті, хто одягає одяг такого кольору в присутності імператора, є або особою, близькою до імператора, або має родинні зв'язки з імператорською родиною. Іноземні гості вважають за краще не одягати одяг таких квітів на урочисті церемонії з участю імператорської родини, щоб уникнути незручних моментів і можливих порушень протоколу.

Тому облаз першої леді викликав неабиякі суперечки не лише серед українців, але й у світі.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

Перша леді України з'явилася в елегантному вечірньому лаймово-жовтому платті. Образ вона доповнила прозорими перчатками, клатчем і туфлями-човниками на підборах в тон сукні.

Володимир Зеленський для церемонії вибрав чорний смокінг з білим жилетом і білим метеликом. Подружжя Зеленських в цілому витримало дрес-код.

На вечірній прийом Олена Зеленська змінила сукню на блакитну із оголеним плечем. Володимир Зеленський залишився у тому ж образі, що вдень під час інтронізації.

Бренд користується попитом за кордоном. Фролов шиє одяг для Мілли Йовович, співачки Дуа Ліпа і Демі Ловато.

Стиліст і художник Олена Тиха сказала, що до Володимира взагалі немає питань. Відсутність атласних лампасів на брюках – це не привід говорити про те, що дрес-код проігнорований. Олена ж вибрала лимонний жовтий. Асиметричний крій і аскетизм вирізу відповідають дрес-кодом навіть занадто.

Раніше дизайнер шив вбрання для співачки Джамали для виступу на "Євробаченні" у 2016 році. Також цей дизайнер виготовляв аксесуари для дружини екс-нардепа Сергія Лещенка Анастасії Топольській.

Нагадаємо, Олена Зеленська вирішила взятися за харчування школярів, набралася досвіду в Ризі.

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський побував на церемонії інтронізації імператора Нарухіто.

Також Знай. ua писав, що Олена Зеленська кардинально змінила образ в Японії, українці в захваті.