22 жовтня у Києві затримали афериста, який хотів нажитися на довірливості людини, запевняючи її в наявність "зв'язків" в Офісі президента. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

За офіційною версією, зловмисник переконав учасника проекту "LIFT" в тому, що має зв'язки в ОП, і намагався отримати 150 тис. доларів. Чоловіка затримали під час отримання частини коштів (близько 30 тис. євро).

Наголошується, що в Офісі президента відразу прокоментували кричущий інцидент.

"Часи, коли питання вирішувалися за допомогою хабарів, минули. Проект LIFT спрямований на чесний і прозорий добір фахівців, які хочуть змінювати країну. Будь-які зловживання на цьому проекті неприпустимі, винних каратимуть відповідно до закону", - заявив перший заступник ОП Сергій Трофімов.

Популярні новини зараз

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

За інформацією Генеральної прокуратури, Генпрокуратура спільно з Нацполіцією і СБУ викрила особу за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 (шахрайство) КК України. Зараз вирішується питання про оголошення підозри і обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, що шахраї намагаються видати себе за Володимира Зеленського, створюють підроблені сторінки Офісу президента.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Зеленського оригінально запрошують на посади голів адміністрацій у шести областях.

Також портал Знай.uа писав, що в Раді можуть зробити скорочення нардепів до 300, а також встановити біометричні сенсорні кнопки для голосування.