В Японії справжнє свято. Відомо, що 59-річний імператор Японії Нарухіто офіційно зійшов на престол. Так, про вступ на престол Нарухіто оголосив з 6,5 метрового трону, який виготовили на початку ХХ століття за старовинними зразками.

Про це стало відомо завдяки повідомленням місцевих ЗМІ.

Імператор Японії Нарухіто

"Я клянуся, що діятиму відповідно до Конституції і виконуватиму свою роботу як символ держави і єдності народу", – заявив Нарухіто у промові в імператорському палаці.

"Я щиро сподіваюся, що Японія розвиватиметься і надалі, а також сприятиме дружбі і миру міжнародного співтовариства, добробуту і процвітанню завдяки мудрості і постійним зусиллям її жителів", – додав він.

Популярні новини зараз

25-річна блондинка всього за тиждень переспала із сотнею студентів та їхніми батьками: рекорд побито

Замість кількох виплат — одна: українцям платитимуть нову соціальну допомогу

Літнім українцям підкинуть грошей: як збільшиться пенсія в залежності від віку

Українцям роздають безкоштовне житло в одній з європейських країн: як оселитися

Показати ще

Президент України Володимир Зеленський в рамках візиту до Японії взяв участь в інтронізації японського імператора Нарухіто. Про це повідомляє Офіс президента, який транслював церемонію на своїй сторінці в Facebook.

Варто зазначити цікавий факт, що Володимир Зеленський став першим українським президентом, запрошеним на церемонію. На церемонії він був присутній з першою леді Оленою Зеленською.

"Інтронізація Нарухіто — це сьогодні одна з головних світових подій. У Токіо з'їхалися більше двох тисяч гостей із понад 180 країн", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, "Зрадників не люблять": Поклонська намилилася до Зеленського, але щось пішло не так.

Як повідомляв Знай.uа у Зеленського збираються перевірити скандальних депутатів на детекторі брехні: кого можуть схопити за хвіст.

Знай.uа писав, Зеленський запланував зустріч з президентом Німеччини Штайнмайером в Японії: названо дату.