Руслан Рябошапка, Генеральний прокурор України, повідомив під час ефіру "Свободи слова", що найближчим часом ГПУ покаже результати по справі вбивства Катерини Гандзюк, активістки з Херсона, та нападів на інших активістів.

"Що стосується напису на вашій футболці (Хто замовив Катю Гандзюк? – ред.), те питання, яке написано. Я не можу багато говорити з того, що останнім часом зроблено", - сказав Рябошапка під час ефіру.

Руслан Рябошапка

Він заявив, що через кілька місяців ГПУ оприлюднить підсумки розслідування і зможе дати відповіді на питання, які турбують українців. Рябошапка вважає, що злочини проти активістів у 2018 році пов'язані.

Рябошапка пояснив: "Ми бачимо необхідність об'єднувати в руках одного органу досудового розслідування ряд кримінальних проваджень, які пов'язані з цією системою. Власне, ми зараз це і робимо".

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

За словами Рябошапки, в СБУ зараз знаходяться десятки подібних кримінальних справ, розслідування яких все ще триває.

"Ми намагаємося, щоб розслідування здійснювалося в контексті єдиної системи. У тому сенсі, що це комплексна проблема", - додав Рябошапка.

Загибла Катерина Гандзюк

Нагадаємо, що Катерина Гандзюк була радником мера Херсона. 31 липня 2018 року на жінку напали біля під'їзду її будинку. Злочинці облили її кислотою, що призвело до хімічного опіка 30-39% тіла. Гандзюк загинула в листопаді.

Нагадаємо, раніше підпилий фігурант справи Гандзюк побив депутата: погрожував і не контролював себе.

Також Знай.uа писав про батька Каті Гандзюк: "Порошенко, Луценко, Аваков, Грицак знали замовників. Але була команда не чіпати".

Ще Портал Знай.uа повідомляв про справу Гандзюк: журналісти показали, як розправилися з активісткою, жорстке відео.