Володимир Зеленський, президент України, у понеділок 21 жовтня вирушив з робочим візитом до Японії. У той же день він зустрівся з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе, а 22 жовтня разом з дружиною Оленою Зеленською був присутній на інтронізації 126-ого імператора Нарухіто.

Імператор Нарухіто

Початок інтронізації

Початок інтронізації

Інтронізація імператора - важлива подія не тільки для Японії, але і для всього світу. Для того, щоб підготувати урочистість, японський уряд витратив близько 147 млн доларів, було запрошено близько 2000 гостей зі 180 країн.

Популярні новини зараз

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Початок інтронізації

Початок інтронізації

Володимир Зеленський - перший президент України, якого запросили на інтронізацію імператора, оскільки попередня інтронізація відбулася 30 років тому. Подивитися церемонію можна на сторінці Офісу президента України в Facebook.

Інтронізацію проводили в палаці імператора Нарухіто, духовну церемонію не показували стороннім. За традицією, імператор проводить закриту церемонію, під час якої він повідомляє богам і предкам, що сходить на престол. Також за традицією Нарухіто зачитав звернення до богині Аматерасу, яка, як вважається, поклала початок імператорської династії в Японії.

Кадр з інтронізації, імператриця Масако та імператор Нарухіто

Після цього в храмі проводилося кілька ритуалів, один з них, теж недоступний стороннім, провела імператриця Масако у Святилищі трьох храмів.

Основна церемонія відбувалася на очах гостей у "Сосновому залі".

Нагадаємо, раніше Зеленський запланував зустріч з президентом Німеччини Штайнмаєром в Японії: названа дата.

Також Знай.uа писав про місію Олени Зеленської в Японії: що планує відвідати перша леді.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Зеленський зустрівся з прем'єром Японії Сіндзо Абе: анексія Криму, допомога Україні, санкції проти Росії та інші теми перемовин.