Відомо, що у Верховній Раді України все ще не сформували Громадскую Раду при Комітеті з питань фінансів, податкової та митної політики. Мабуть нардепам значно спокійніше приймати закони без додаткового контролю з боку. Про це повідомляє Politrada.

Так, Громадська Рада створює умови для здійснення громадянами конституційного права на участь в управлінні державними справами. До того ж, здійснює громадський контроль за діяльністю нардепів і сприяє врахуванню органом виконавчої влади громадської думки під час формування та здійснення державної політики.

Також до складу громадської ради можуть обрати представники громадських, релігійних, благодійних організацій, професійних спілок та їх об'єднань, творчих спілок, асоціацій, організацій роботодавців, недержавних ЗМІ та інших непідприємницьких установ, які легалізовані в Україні.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Нагадаємо, що український президент Володимир Зеленський у черговий раз ініціює розгляд Радою законопроекту про скорочення числа нардепів.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Верховній Раді зареєстрований законопроект №2287 щодо визнання таким, що втратив чинність закону України "Про очищення влади"

Також портал Знай.ua писав, що народні депутати Верховної Ради дев'ятого скликання часто потрапляли в конфузи за кілька місяців роботи уряду. На цей раз в мережі з'явилися кадри того, як народні обранці знову займають в стінах Ради далеко не роботою.