Відомо, що відбулася телефонна розмова канцлера Німеччини Ангели Меркель з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним щодо конфлікту на сході України.

За даними німецького агентства DPA, в пріоритеті розмови обох лідерів перебувала підготовка майбутнього саміту в "нормандському форматі". Про це повідомив у суботу, 19 жовтня, представник уряду Німеччини Стеффен Зайберт.

До того ж, дата даного саміту ще не визначена.

До того ж, лідери країн обговорили ситуацію в Сирії та Лівії, а також тривалі переговори про перспективи транзиту газу через територію України.

Популярні новини зараз

Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

Коментуючи розмова двох лідерів країн, у Кремлі повідомили, що Україна нібито повинна імплементувати "формулу Штайнмаєра" у своє законодавство. До того ж, нагадали про розведення сил в Золотом і Петровському, звинувативши Україну у відмові від таких дій. У Путіна вважають, що саміт нормандської четвірки повинен бути ретельно підготовлений і увінчатися конкретними результатами".

"Умовлено, що відповідна робота продовжиться по лінії помічників лідерів і керівництва зовнішньополітичних відомств", - заявили у президента РФ.

Нагадаємо, що президент РФ Володимир Путін з нагоди 100-річчя Всеросійського держінститут кінематографії ім. С. Герасимова відвідав ВДІК і подивився репетицію студентів навчального закладу.

Як повідомляв портал Знай.ua, уряд Росії схвалив законопроект, згідно з яким громадяни України і Білорусі є за замовчуванням носіями російської мови, тому для того, щоб отримати громадянство Росії, їм не потрібно проходити відповідну співбесіду.

Також портал Знай.ua писав, що вже в листопаді український президент Володимир Зеленський може зустрітися з главою Російської Федерації Владимирм Путіним у "нормандському форматі".