Президент США Дональд Трамп потрапив у новий конфуз. Так, він привітав жінок з першим виходом у відкритий космос. Та після цього американського лідера поправили й вибачилися, тому що вперше жінки вийшли у космос ще 35 років тому.

Про це пише видання The Insider.

Річ у тому, що NASA провело перший в історії людства вихід жінок у відкритий космос без чоловіків. Крістіна Кох та Джессіка Меїр замінили батареї на сонячних панелях. Трамп привітав їх по телефону: "Це перший раз, коли жінка перебуває за межами космічної станції. Ви зараз на телебаченні по всьому світу, так що не хвилюйтеся".

Дональд Трамп

Фактично, першою жінкою, яка вийшла у відкритий космос, ще 1984 року була космонавтка Світлана Савицька. Астронавтка NASA Кетрін Салліван стала першою американською жінкою, яка зробила це пізніше того ж року.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Коли космонавтки отримали можливість відповісти, Меїр ввічливо виправила президента Трампа.

"Ми не хочемо брати на себе так багато заслуг, тому що до нас було багато інших жінок-космонавток. Це був перший раз, коли у відкритому космосі були присутні дві жінки одночасно, і це дійсно цікаво для нас. Ми багато говорили про це тут, знаєте, для нас це робота, яку ми робимо. Це те, для чого ми тренувалися протягом шести років", — сказала Меїр, яка зробила свій перший вихід у відкритий космос.

Нагадаємо, раніше гнівний лист Трампа Ердогану випадково втратив "гриф секретності": "Не будь дурнем!".

Також Знай.uа писав, що в Конгресі США назвали можливу дату імпічменту Дональда Трампа.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що легендарний містик озвучив пророцтво про Третю світову, винен Трамп: все живе під загрозою.