Друга судова палата Касаційного кримінального суду, Верховного Суду ухвалила остаточне рішення у кримінальному провадженні за так званими "диктаторськими законами" щодо колишнього заступника голови Верховної Ради Ігоря Калєтніка.

Суд прийняв рішення у п'ятницю, 18 жовтня, передає Страна з посилання на адвоката Калєтніка.

Так, Калєтній виграв останню інстанцію суду щодо цієї справи. Друга судова палата Касаційного кримінального суду відмовила Генеральній прокуратурі України у задоволенні касаційної скарги на рішення апеляційної інстанції про встановлення термінів у вказаному кримінальному провадженні.

Зазначимо, що станом на час винесення цього рішення кримінальне провадження стосовно Ігоря Калетника тривало 4 з половиною роки. Під час досудового розслідування судами було прийнято ряд рішень, якими доведено необґрунтованість підозри, відмовлено у наданні дозволу на спеціальне розслідування, двічі відмовлено у задоволенні клопотань ГПУ щодо затримання для обрання запобіжного заходу

Популярні новини зараз

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду

Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Показати ще

ГПУ все ж оскаржила рішення про встановлення строків досудового розслідування, всупереч вимогам чинного законодавства України – зазначені судові ухвали взагалі не підлягають оскарженню. Суд апеляційної інстанції відмовив ГПУ у відкритті провадження, підтвердивши правильність висновків суду першої інстанції.

Ігор Калєтнік

29 серпня 2019 року вказане кримінальне провадження було нарешті закрито відповідною постановою у зв'язку з відсутністю в діях Калєтніка ознак інкримінованих йому злочинів. Таким чином понад п'ять років ГПУ проводило досудове розслідування щодо Калетника В. Р. не маючи по суті предмета дослідження.

Нагадаємо, Олега Гладковського-Свинарчука затримано НАБУ, фото: хотів покинути Україну, - ЗМІ.

Як повідомляв портал Знай.uа, зарплату Рябошапки показали усій країні: скільки отримує щомісяця Генпрокурор.

Також портал Знай.uа писав, що з'ясувалося, куди Гладковський хотів втекти з України: несподіваний вибір.