Тютюнова фабрика "В.А.Т.-Прилуки", яка входить у міжнародну групу компаній British American Tobacco, з 11 жовтня закрила виробництво в Україні. Відомий політичний експерт Юрій Романенко прокоментував ситуацію.

Відповідний допис Романенко опублікував на особистих сторінках у соціальних мережах.

Експерт саркастично написав щодо закриття виробництва табачних виборів, адже такі компанії платити великі податки, які йшли в бюджет України.

політолог Юрій Романенко

"Бравіссімо! Мінус 16,1 ярда гривень податків. Сподіваюся, що всі інші табачники-іноземці зроблять так само. Мінус 48 млрд гривень податків тоді, які не отримає держава-монстр. У всіх сенсах користь. Держава-монстр отримає менше податків, народ стане здоровіше, адже палити стане затратніше. Менше часу на куріння, більше часу на роздуми чому, щоб ми не будували, виходить КПРС. Одні вигоди. Браво!" - йдеться в дописі експерта.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

У зв'язку з припиненням виробництва "В.А.Т.-Прилуки" просить відкликати 25 млн акцизних марок і повернути 505 млн грн, сплачених за них.

Зазначимо, що раніше найбільші тютюнові компанії пригрозили тим, що підуть з України через законопроєкт №1049. Документ повністю перерозподіляє фінансові потоки в тютюновій галузі. Згідно поправки нардепа від "Слуги народу" Олександра Дубинського, компанії-виробники повинні будуть продавати сигарети оптовим компаніям за ціною, що не перевищує 80% від максимальної роздрібної ціни.

Нагадаємо, Бойко пригрозив Разумкову бунтом у парламенті: "Питання буде поставлено руба".

Як повідомляв портал Знай.uа, зарплату Рябошапки показали усій країні: скільки отримує щомісяця Генпрокурор.

Також портал Знай.uа писав, що з'ясувалося, куди Гладковський хотів втекти з України: несподіваний вибір.