Президент України Володимир Зеленський підписав указ "Про невідкладні заходи щодо забезпечення сприятливих умов для діяльності фізичних осіб — підприємців". Про це у четвер, 17 жовтня, повідомляється у прес-службі глави держави.

Так, згідно з документом, Кабмін зобов'язаний створити раду за питань розвитку малого і середнього підприємництва, у яку ввійдуть представники громадських організацій, що захищають права малого бізнесу. Протягом двох тижнів рада має розробити законопроект, згідно з яким ФОПам спростять перехід на спрощену систему оподаткування і дадуть право використовувати працю найманих осіб. Крім того, підприємцям розширять види діяльності, які вони можуть здійснювати.

Крім того, буде підготовлено законопроект про дворічний мораторій на проведення перевірок ФОПів.

"Повинні бути прийняті необхідні заходи для забезпечення прозорих і необтяжливих процедур реєстрації розрахункових операцій при реалізації товарів і послуг через інтернет та проведення роз'яснення про порядок застосування таких процедур", - повідомили у прес-службі.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Показати ще

Вже 1 січня 2020 року платники податків повинні отримати можливість тестувати безкоштовну програми для здійснення розрахункових операцій.

Нагадаємо, Юзик з "Кварталу 95" потрапив у гучний скандал.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський приїхав до Латвії, але в Офісі президента вирішили по-іншому.

Також портал Знай.ua писав, Зеленського зловили на брехні про розправу з телеканалами.