Нардеп від "Слуги народу" Олександр Дубінський зареєстрував у Верховній Раді законопроекти №2252 і №2253. Документи пропонують скасувати військовий збір з українців з 1 січня 2020 року, пише видання Хвиля.

Тексти законопроектів № 2252 та № 2253 опубліковані на сайті Верховної Ради.

У пояснювальній записці до законопроекту про внесення змін у Податковий кодекс Дубинський підкреслює, що військовий збір і податок на доходи фізичних осіб дублюють один одного. Через такий хід справ, оподатковується один і той самий об'єкт - заробітна плата.

Українські військові медики на Донбасі

"Враховуючи зазначене, фонд заробітної плати відчуває надмірне податкове навантаження в порівнянні з рівнем оподаткування зазначених доходів в інших країнах світу, що значно погіршує конкурентоспроможність вітчизняних підприємств та товарів на міжнародних ринках, - сказано у пояснювальній записці.

Популярні новини зараз

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

Ініціатор законопроекту впевнений, що зростання мінімальної зарплати на 550 гривень, що передбачено в проекті держбюджету-2020 до 4723 грн дозволить до 2020 року додатково отримати понад 20-25 млрд гривень податків, базою оподаткування яких є зарплата.

Олександр Дубинський

"Таке зростання податкових надходжень повністю компенсує скорочення надходжень до бюджету за рахунок скасування військового збору", - зазначає Дубінський.

Законопроектом №2253 нардеп пропонує внести відповідні зміни в Бюджетний кодекс.

За його словами, це "піднімає долю тіньової економіки країни, зокрема і тіньових зарплат, що видаються "в конвертах".

Варто нагадати, що військовий збір був введений в Україні з серпня 2014 року, його ставка становить 1,5% доходів, що підлягають оподаткуванню. Його платниками є фізичні особи - резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні.

Нагадаємо, раніше Зеленський вийшов на пробіжку у парк з iPhone останньої моделі: "Мабуть, єдиний президент у світі...".

Також Знай.uа писав, що Дубінський зі "Слуги народу" розгромив нового керівника "Укрспирту": "Так було за Яценюка".

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Зеленський терміново звернувся до українців напередодні Дня Захисника, відчуває недобре: "Ніколи цього не допущу".