Завтра, 14 жовтня, українці відзначають День захисника України. З приводу цього президент України Володимир Зеленський записав звернення до земляків і закликав не чинити розбрат, чвари та хаос на радість нашим ворогам. Допис про це оприлюднили на офіційній сторінці у facebook.

"Нашій Неньці пощастило, адже вона має багато мужніх і незламних захисників. І завтра кожен свідомий українець висловить безмежну шану та подяку нашим воїнам, добровольцям, медикам і волонтерам. Журналістам, які працюють у зоні бойових дій, і тим, хто захищає наш інформаційний простір від фейків та пропаганди. Нашим дипломатам, які відстоюють інтереси України на міжнародній арені. І, звісно, батькам і матерям, дружинам і чоловікам, дітям та онукам усіх героїв, котрі загинули, захищаючи нашу Батьківщину", - зазначив гарант.

Завтра у Києві та в інших містах України відбудуться акції та віча. Тому президент закликав кожного представника сил правопорядку поважати конституційне право громадян на мирний протест. Гарантувати їхню безпеку.

"Звертаюся до всіх, хто братиме участь в акціях. Чую й дослухаюся до вашої думки. Україна – вільна та демократична держава, де кожен має право бути почутим", - додав Зеленський.

14 жовтня у столиці буде багато ветеранів і добровольців. Розумію ваш острах щодо подальшого врегулювання ситуації на Донбасі. Ви цілком справедливо не хочете, щоб те, за що ви воювали, виявилося марним.
І не допустите, щоб пам’ять про загиблих бойових побратимів і посестер було зраджено.

Популярні новини зараз

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Показати ще

"Обіцяю вам як Президент України і Верховний Головнокомандувач Збройних сил, що і я ніколи цього не допущу", - зазначив він.

"Давайте у цей день не робити своїми ж руками подарунків для наших недругів. Вони мріють побачити у наших лавах розбрат, чвари та хаос. І дуже бояться, що українці будуть єдиними й згуртованими", - закликав президент.

Нагадаємо, Зеленський терміново зібрав силовиків, ситуація на Донбасі вимагає рішення: що задумав гарант.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський уп'яте поспілкувався з Меркель, подробиці: "Наша найпотужніша зброя".

Також портал Знай.uа писав, що Сенцов висловився через скандальну "формулу Штайнмайєра": "Я сам потягну покришки під Банкову".