У суботу, 12 жовтня, на закритому засіданні Кабмін звільнив держсекретаря МОЗ Артема Янчука і призначив на його посаду Інну Солодку. Про це повідомляє генеральний директор Директорату стратегічного планування та євроінтеграції МОЗ України Ірина Литовченко.

Так, Супрун критикує Кабмін за звільнення Янчука, який в даний час знаходиться в декретній відпустці.

Екскерівник Моз подчернкула, що питання про звільнення Янчука був внесений з голосу глави Моз Зоряни Скалецьке на засіданні уряду.

Гончарук сказав, що юридичну оцінку прийнятого рішення він "залишить юристам", а для нормальної роботи міністерства "міністру повинно бути комфортно працювати з в.о. держсекретаря".

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

"Голова Моз повинна мати можливість сформувати собі команду. І я буду її в цьому підтримувати, хоча не завжди поділяю її вибір... З приводу поведінки окремих нових людей, які прийшли в Моз - я вивчаю ситуацію. Незабаром дам відповідну оцінку цим подіям", - доповнив він.

Такий вчинок Супрун оцінили українці. Telegram-канал "Klymenko Time" озвучив своє бачення проблеми:

"Ви будете сміятися, але Уляна Супрун звинуватила уряд Гончарука у зриві медреформи. Що тут сказати... "Те, що мертво - померти не може!" Якщо серйозно - просто в Кабміні триває зачистка людей Супрун. І на закритому засіданні звільнив держсекретаря МОЗ Артема Янчука. Щоб не потрапити під звільнення, Янчук навіть... пішов у декрет! Тимчасово залишивши замість себе потрібну людину в статусі в. о.. АЛЕ не допомогло."

Нагадаємо, що уряд України розраховує зменшити на 20% середній термін госпіталізації пацієнтів і на 10% знизити кількість випадків відсутності можливості працювати в результаті хвороби.

Як повідомляв портал Знай.uа Уляна Супрун вставила п'ять копійок в скандал з трансплантологом Котенко.

Також портал Знай.uа писав, що колишня керівниця міністерства здоров'я України Уляна Супрун не припинила писати пости на різні теми про здоров'я на своїх сторінках в соцмережах.