Колишній президент України Петро Порошенко в Лондоні (Великобританія) на засіданнях Політичного комітету та Комітету з питань безпеки і оборони Парламентської асамблеї НАТО повідомив, чим все-таки небезпечне здійснення "формули Штайнмайера" для України. Про це повідомляє в суботу, 12 жовтня, сайт партії "Європейська солідарність".

"Формула Штайнмайера" в її узгодженому вигляді є надзвичайно небезпечною, якщо її розглядати у відриві від "дорожньої карти" виконання Мінських домовленостей. Її визначальними елементами, серед іншого, повинні бути виведення російських військових, техніки і зброї, роззброєння незаконних воєнізованих формувань, перехід українсько-російської ділянки кордону під контроль України", - поділився п'ятий президент України.

Глава МЗС Вадим Пристайко стверджує, що старання глави держави Володимира Зеленського щодо активізації переговорів у "нормандському форматі", метою якої є не допустити реалізацію на тимчасово окупованому Донбасі сценарій Придністров'я.

Популярні новини зараз

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Показати ще

Нагадаємо, що Володимир Зеленський поскаржився на постійну критику з-за розведення військ на Донбасі. За його словами, це пункт Мінських домовленостей, підписаний екс-президентом Порошенко.

Як повідомляв портал Знай.ua, львівська міська рада за підтримки 47 депутата заявила про неприпустимість реалізації "формули Штайнмайера".

Також портал Знай.ua писав, що Петро Порошенко прокоментував прес-марафон нинішнього глави держави Володимир Зеленський.