У четвер, 10 жовтня, в Сан-Франциско, штат Каліфорнія, був заарештований 46-річний каліфорнійський бізнесмен українського походження Андрій Кукушкін.

Андрій Кукушкін

Кукушкін, американець Девід Коррейя, а також вже взяті під варту Лев Парнас і Ігор Фруман, підозрюються правоохоронцями у порушенні встановлених правил фінансування виборчих кампаній у США. Кукушкін, Фруман і Парнас допомагали Руді Джуліані, особистому адвокату Дональда Трампа, президенту США, у справах, які мали відношення до України, як передає CBS SF.

Джерело також повідомляє, що бізнесмени впливали на те, щоб Марі Йованович, посла США в Україні, змінили на іншу людину. За даними джерела, бізнесмени займалися пошуком компромату на Джо Байдена, головного опонента Дональда Трампа на майбутніх виборах в США.

Лев Парнас і Ігор Фруман

Популярні новини зараз

Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи

Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Показати ще

Всіх чотирьох бізнесменів у даний момент звинувачують в тому, що кожен з них намагався приховати внески в розмірі $10000 на виборчу кампанію двох кандидатів від штату Невада від російського бізнесмена, ім'я якого не повідомляється. Джерело повідомляє, що неназваний бізнесмен планував отримати ліцензію на бізнес, який пов'язаний з марихуаною. Згідно з Федеральним законом США, іноземні громадяни не мають право вносити передвиборні внесок.

Що цікаво, звинувачення про те, що вони приховували виплату члену Конгресу, ім'я якого не розголошується, щоб просунути інтереси якогось українського чиновника, пред'явили тільки Парнасу і Фруману.

Нагадаємо, раніше Зеленський з набитим ротом прокоментував затримання українських друзів Трампа: "Дуже багато проблем".

Також Знай.uа писав, що у США затримали українських друзів адвоката Трампа: готуються відповідати в суді.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що клієнти Джуліані звинуватили Коломойського в замаху на вбивство.