Колишній президент Колумбії Хуан Мануель Сантос Кальдерон зміг зупинити громадянську війну в країні, яка тривала цілих 52 роки. Він заявив, що це вдалося зробити лише завдяки пошукам компромісів.

Про це Сантос розповів у інтерв'ю виданню НВ.

У 2016 році найбільше угруповування повстанців ФАРК - комуністичні Революційні військові сили Колумбії, погодилися на перемир'я. Президент Колумбії у 2010-2018 роках Хуан Мануель Сантос - один з людей, який зробив найбільший внесок у мирний процес.

"Ще 10 років тому ніхто в Колумбії не хотів вести мирні переговори з ФАРК. Моїм першим завданням було пояснити, що це все-таки необхідно зробити. Для колумбійського суспільства це був перший урок, який йому довелося засвоїти", — заявив Сантос.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

На думку колишнього президента Колумбії, миру неможливо досягнути без переговорів. Зараз приклад цієї країни як ніколи актуальний для України.

"Без компромісу мир неможливий. Я сів за стіл переговорів з командирами ФАРК, забезпечив їм легітимність, що було дуже важливо для знаходження формули миру. Повторюю, у будь-якому миротворчому процесі це необхідно. Будьте готові йти на компроміси. Я знаю, багато хто не хоче чути про компроміси під час війни, але без них ніяк", — наголосив колишній президент Колумбії.

Сантос також зазначив, що йому допомогло досягти миру те, що на момент початку переговорів у нього був найвищий рейтинг серед колумбійських політиків. Це дозволило йому робити те, що було необхідно, але не користувалося популярністю. Варто додати, що президент України Володимир Зеленський опинився у схожій ситуації зі своїм високим рейтингом довіри серед українців.

Нагадаємо, глава Офісу президента Богдан повернувся до списків партії Порошенка: відсудив своє місце.

Як повідомляв портал Знай.uа, Пальчевський після прес-марафону попередив Зеленського: "Більше цього робити не потрібно", відео.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський відкрито розповів про свою ідеологію, мовне питання не головне: "Це розколює людей".