Президент Володимир Зеленський заявив, що опалювальний сезон у Львівській області опинився на межі зриву. Також гарант додав, що існує загроза зриву опалювального сезону по всій країні.

Про це гарант заявив під час прес-марафону, який відбувся у четвер, 10 жовтня.

"Йде повна загроза опалювального сезону. В тій чи іншій області. Зараз не важливо де, по всій Україні. Я знаю, і я цим займаюся", — заявив Зеленський.

Володимир Зеленський не став конкретно наводити приклади областей, де можуть не включити опалення. Однак як приклад він навів саме Львівську область. Одною з причин такої ситуації президент назвав зменшення доходів населення, яке вони мали б витратити на оплату комунальних послуг.

Популярні новини зараз

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Показати ще

Платіжки за комуналку

"Міжнародний валютний фонд вимагає, щоб були ринкові ціни (на газ для населення. — ред.). Для нашої країни — це збільшення тарифів. Але ви бачите, що, починаючи з літа, ми зменшуємо їх. Це і є наше завдання. Я говорив з Міжнародним валютним фондом і з нашим урядом, і ми домовлялися: якщо ми відкриємо ринок і якщо у нас будуть ринкові ціни, відсоток на оплату комунальних тарифів від доходу сім'ї повинен зменшитися. І це ми гарантуємо людям", — підсумував Зеленський.

Зазначимо, що для спілкування із журналістами в Офісі президента обрали незвичний формат: український лідер відповідає на запитання груп журналістів по 7-10 осіб. Кожні пів години групи міняються. У Зеленського стверджують, що триватиме пресконференція протягом усього дня. Незвичне обране і місце для проведення заходу – нещодавно відкритий "ринок" їжі Kyiv Food Market.

Нагадаємо, Володимир Зеленський завершив рекордний марафон: Мендель виступила із заявою.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський уп'яте поспілкувався з Меркель, подробиці: "Наша найпотужніша зброя".

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський відкрито розповів про свою ідеологію, мовне питання не головне: "Це розколює людей".