У четвер, 10 жовтня, президент України Володимир Зеленський взяв участь в прес-марафоні, який пройшов в Kyiv Food Market.

Зустріч з пресою проходила в "груповому форматі", який запропонував Зеленський: репортери з різних видань приєднуються до президента групами по 7-10 осіб, а гарант відповідав на їхні запитання, сидячи на чолі столу.

А як такі зустрічі роблять інші політичні лідери? Пропонуємо до вашої уваги п'ять прикладів в сучасній історії спілкування політиків з журналістами.

Борис Джонсон запропонував репортерам випити чаю

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Журналісти весь день прочекали нового прем'єр-міністра Великобританії біля його будинку, щоб він прокоментував свій жарт про жінок в мусульманських нікабах, яких він назвав поштовими скриньками.

Джонсон вийшов до журналістів в домашніх шортах і з підносом чаю з молоком: "Я відчуваю себе дуже винуватим, що ви прочекали тут цілий день, але коментувати нічого не буду. Випийте чаю".

Відверте хамство Дональда Трампа

Якщо Трампу не подобається репортер - президент США так і каже йому в очі.

На прес-конференції репортер CNN ставив Дональду Трампу незручні запитання, які стосувалися його заборонної політики щодо мігрантів, а також російського втручання у вибори. Трампу це не сподобалося і він заявив:

"Знаєте, що? Чесно, я думаю, вам варто дати мені керувати країною. А ви керуйте своїм CNN. І якщо ви будете робити це добре, то рейтинги будуть набагато кращими. Окей, наступне питання".

Коли мікрофон передали журналісту іншого каналу, той спробував делікатно заступитися за колегу, на що Трамп відповів: "Знаєте, ви мені теж не подобаєтеся".

Джастін Трюдо: "Ми поважаємо журналістів! (І квантову механіку)

Коли журналіст почав задавати незручне запитання прем'єр-міністру Канади, прихильники Трюдо, які стояли у нього за спиною, несхвально загули, намагаючись перервати репортера. Джастін Трюдо різко повернувся до своєї групи підтримки і сказав:

"Гей! Хлопці, хлопці! Ми поважаємо журналістів в цій країні! Вони задають жорсткі питання, як і повинні. Окей? Вибачте. Будь ласка, продовжуйте", - закінчив він, звертаючись уже до журналіста.

У 2016 році на прес-конференції в Інституті теоретичної фізики журналіст спробував підчепити прем'єр-міністра Канади, почавши своє питання зі слів "Я хотів запитати, що таке квантовий комп'ютер, але ...". Всі посміялися, репортер поставив інше питання, але Трюдо без паузи незворушно почав пояснювати пристрій квантового комп'ютера і його відмінність від звичайного.

Кім Чен Ин вперше відповів американському журналісту - і відразужартом

"Усі думають, що дивляться фантастичний фільм", - пожартував лідер Північної Кореї на зустрічі, яку чекав, здається, весь світ, спостерігаючи за протистоянням двох ядерних держав.

Перша зустріч і прес-конференція Кім Чен Ина і Дональда Трампа викликала такий ажіотаж серед журналістів, що північнокорейські репортери буквально "затоптали" прес-секретаря Трампа Стефані Грішем, намагаючись пробратися в зал зустрічі. Вона отримала кілька ударів - відео навіть опублікував південнокорейський телеканал YTN News.

Еммануель Макрон показав мистецтво бути французом і давати прес-конференції

Президент Франції вміє робити ефектні зустрічі з пресою. Незабаром після пожежі в Соборі Паризької Богоматері, Макрон дав велику прес-конференцію, де відповів на болючі питання про вимоги протестувальників "жовтих жилетів" і виголосив знакову промову:

"У цей новий час я б хотів позначити мету: повернути кожному надію на прогрес, зажадавши від кожного зусиль. Саме так ми зможемо разом і заново побудувати те, що я б назвав "мистецтвом бути французом". Це особлива манера. Мистецтво бути французом означає одночасно пам'ятати про своє коріння і бути універсальним, шанувати свою історію, але дивитися в майбутнє. це також здатність сперечатися про все і завжди. І в основі своїй - це здатність не пристосовуватися до зовнішнього світу, не підкорятися праву сильного, а чинити опір і будувати свої плани на майбутнє ".

Нагадаємо, таємнича жінка зірвала конференцію Зеленського

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський на прес-марафоні поїв вперше за 11 годин, і не забув поділитися

Також Знай.ua писав, прес-марафон Зеленського опустив Скабеєву нижче плінтусу