Минулого тижня Верховна Рада проголосувала за законопроект про введення єдиного рахунку для сплати податків і зборів. Також була прийнята поправка, яка ініціює підвищення цін на тютюнові вироби.

Відразу після цього Рада підприємців при Кабінеті міністрів попросив президента Володимира Зеленського ветувати цей законопроект. Члени Ради розкритикували правку №8, яка була внесена депутатами-членами профільного Комітету з фінансів, податкової та митної політики напередодні фінального голосування за законопроект у сесійній залі.

Це не залишив без уваги заступник голови Комітету, народний депутат від фракції «Слуга народу» Андрій Холодов, який пообіцяв звернутися в суд через поширення про нього неправдивої інформації. Звернення Ради підприємців він прокоментував так:

«Цікаво спостерігати, як Рада підприємців при КМУ відстоює інтереси монополії. Здавалося б повинні захищати 55 тисяч підприємців з такими ж ліцензіями, які не мають можливості нормально заробляти, але захистити монополію з невідомих причин їм стало важливіше», - написав він у себе в Facebook.

Раніше Холодов також писав про ситуацію з законом і спростував інформацію, яку про нього розміщують.

Популярні новини зараз

"Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів

Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили

Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Показати ще

«Важливо! Для всіх ЗМІ, які зі своїх «таємних джерел» дізнаються про мене якісь фейкови факти, маніпулюють інформацією і тиражують абсурдні заголовки, для вас, шановні, я вже готую позов до суду і консультуюся з юристами», - заявив він.

Як насправді

Спеціально для Знай.ua політик більш детально розповів про сам законопроект і правку № 8 до нього.

«Одне з найважливіших, що дозволить зробити законопроект, це дати можливість 55 тис. власників роздрібних ліцензій заробляти по білому в два рази більше, це малий і середній бізнес, який в цій галузі був у досить жалюгідному стані, - пояснив Холодов. - На сьогодні ми маємо монополізований ринок, дистриб'юторам часто не вигідно продавати по білому, а умови ринку диктував монополіст, звичайно про будь-яку конкуренцію мови і не могло бути, дрібним компаніям доводилося хоч якось виживати, але цю 10-річну монополію пора руйнувати».

Андрій Холодов пояснив плюси правки №8

За словами народного депутата, за цим законом чесно працювати стане вигідно, а працювати в білу і платити податки стане можливо не тільки для великого бізнесу і монополії, а для всіх.

«Уточню, що правка встановлює 7% маржі, не 7 гривень на пачці, не 18 гривень, а 7% маржі, для дистриб'ютора (оптовика) і дає іншим компаніям, крім усім сумнозвісної «Тедіс», звернутися до виробників сигарет і вимагати, так, саме вимагати, контракти. Тепер не тільки іноземні засновники, що сховалися за кіпрською стіною, зможуть працювати на ринку України, а й наші українські підприємці зможуть скласти їм хорошу конкуренцію», - підкреслив нардеп.

«Що стосується виробників, наскільки мені відомо, вони підтримали цей законопроект, хоч і не мають з цього прямої вигоди», - додав політик.

Також Андрій Холодов заявив, що сигарети не дорожчатимуть на 10, 18 або 20 гривень, як це бувало раніше і про що говорять зараз в ЗМІ різного роду «експерти».

«Що стосується підняття ціни, на одну пачку сигарет це складе від 1.5 до 3-х гривень, не більше. Виграють від нього не виробники, а тільки малий і середній бізнес, який займається реалізацією продукції в кінцевому підсумку, для країни це принесе 1.5 млрд ПДВ додатково в 2020-му році в казну, а розвиток конкуренції дасть і нові робочі місця - резюмував він. - На мій погляд, ціни на сигарети повинні підніматися в будь-якому випадку. Але не для того, щоб хтось на цьому заробив, навіть не для того, щоб поповнити бюджет країни, а для зменшення доступу до них у людей. Продукти харчування, медицина, інші корисні товари та послуги повинні ставати доступнішою, а то, що приносить шкоду більш дорогим».

Нагадаємо, раніше не їдальня і не курилка: Разумков відчитав нардепів за неадекватну поведінку в Раді.

Також Знай.uа писав, що серед вейперов "кочує" справжня епідемія, ціла країна під ударом.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що глава виробників вейпа Juul покинув пост: що відбувається.