Олександр Лукашенко, президент Білорусі, висловився щодо ситуації на Донбасі під час міжнародної конференції "Європейська безпека: відійти від краю прірви", передає прес-служба президента.

На конференції Лукашенко сказав, що Європі необхідно приймати більш рішучі заходи, щоб надати Україні допомогу в закінченні війни. Президент Білорусі зазначив, що в конфлікті на Донбасі з'явилися позитивні зрушення, і що ситуація поступово налагоджується. Але, наголосив Лукашенко, Європа повинна більш активно діяти, щоб війна закінчилася.

Лукашенко вважає, що війна на Донбасі - це виклик всьому європейському співтовариству, своєрідний тест, що всі країни Європи повинні пройти:

Популярні новини зараз

Субсидії призначатимуть за новими правилами: як зміняться комунальні пільги українців

"Полетить багато наших ракет": відома тарологиня назвала дату великого наступу України

Ніякої "бусифікації": ТЦК суворо окреслили повноваження

Виплати у жовтні: пенсіонерів засмутили оголошенням

Показати ще

"Це лакмусовий папірець. Якщо ми можемо щось, давайте в нашому домі розберемося та вирішимо цю проблему. Український конфлікт – це не просто нам виклик, він потребує вирішення. Якщо ми його вирішимо, значить, ми на щось здатні. Якщо немає – будемо збиратися, розмовляти. Але толку буде мало".

Нагадаємо, раніше президент Білорусі по-чоловічому заступився за Зеленського: "Не дай бог мати справу з Лукашенком!".

Також Знай.uа писав, що Кернес накинув оком на Лукашенка: "Новий партнер".

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що білоруси повстали проти Путіна: масові акції протесту за незалежність сколихнули країну .