8 жовтня, вівторок, Дмитро Дубілет, міністр Кабінету міністрів, повідомив на своїй сторінці в Facebook, що Кабмін нарешті ввів у відкритий доступ онлайн-сервіс, за допомогою якого можна проводити контроль державних підприємств.

Дубілет розповів в пості, що простий і зручний сервіс тепер надає можливість вільно стежити за тим, як і що змінювалося в будь-якому з державних підприємств. Приміром, як пояснює сам Дубілет, можна буде побачити, чи змінилися власники підприємства або керівництво, відкриті на нього судові позови тощо.

Дубілет упевнений, що подібний сервіс "зробить нашу країну прозорою". У Кабміні нарахували, що в даний момент в країні знаходиться 3654 держпідприємства.

Дубілет також уточнив, що сервіс буде особливо корисний після законопроекту, який минулого тижня прийняла Верховна Рада. Державні підприємства тепер можна приватизувати, а громадяни можуть стежити за змінами стану підприємства через онлайн сервіс.

Популярні новини зараз

Субсидії призначатимуть за новими правилами: як зміняться комунальні пільги українців

Перерахунок пенсій: хто отримав підвищення, а хто залишився без змін

З пенсіонерів здиратимуть податки: можуть відібрати 20% виплат

Почнуть мобілізувати з 1 жовтня: кого чекає повістка та ВЛК

Показати ще

Щоб скористатися послугою, потрібно в Telegram, Viber або Facebook написати в пошуку та знайти "Opendatabot", а потім написати в ньому "Державні компанії".

Нагадаємо, раніше скасування субсидій та пенсій: у Зеленського попередили українців, перевірять всіх.

Також Знай.uа писав, що в Україні проведуть перший перепис населення за 18 років: скільки за неї заплатять прості люди.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що українців позбавлять трудових книжок, доведеться міняти закон: подробиці.