Центральна виборча комісія (ЦВК) відшкодувала народним депутатам, які пройшли у Верховну Раду 9-го скликання, витрати на передвиборну агітацію перед позачерговими парламентськими виборами 21 липня на загальну суму понад 467 млн гривень (18,9 млн доларів).

Про це йдеться в повідомленні ЦВК у соцмережі Facebook.

Партії "Слуга народу" відшкодували 114 640 272 гривень (4,6 млн доларів), "Голосу" — 105 669 650 гривень (4,2 млн доларів), "Європейській солідарності" — 99 494 126 гривень (4 млн доларів), "Батьківщині" — 87 214 297 гривень (3,5 млн доларів) і "Опозиційній платформі — За життя" — 60 309 381 гривень (2,4 млн доларів).

Як відомо, 2 жовтня парламент прийняв законопроект, який скасовує держфінансування партій, які не подолали 5% поріг на виборах. Досі право на це мали партії, які набрали більше 2% голосів.

Популярні новини зараз

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Так, фінансування не отримали "Радикальна партія", "Сила і честь", "Опозиційний блок", "Партія Шарія", "Свобода" і "Український стратегія Гройсмана".

Нагадаємо, Рада перевірить новий склад Центрвиборчкому відразу після його призначення.

Як повідомляв портал Знай.uа, по всій Україні, особливо у великих обласних центрах, стартували акції протесту проти ініціативи Володимира Зеленського та його команди про домовленості з президентом РФ Володимиром Путіним.

Також портал Знай.uа писав, що Центральна виборча комісія під час засідання зареєструвала народного депутата від фракції "Слуги народу" Олександра Копиленка.