Новий уряд Олексія Гончарука окреслив стратегію розвитку на найближчі 5 років. Так, серед пунктів стратегії є те, що в майбутньому в Україні планують зменшити свою частку в банківській системі до двадцяти відсотків.

Про це повідомляє видання POLITEKA.

Глава уряду України Олексій Гончарук не один раз вже заявляв, що потрібно втілити в реальність масштабну приватизацію. Перш за все, згідно зі словами прем’єра, коли він був ще членом команди Зеленського, потрібно буде продати державні фінансові установи. Йшлося про "Ощадбанку", "Укрексімбанку", "Укргазбанку", а також "ПриватБанку".

Олексій Гончарук

"Вони повинні бути продані в першу чергу. Я хотів би, щоб десять великих системних банків зайшли в Україну. Для цього нам потрібно продемонструвати економічне зростання, незалежність банківського регулятора – Національного банку – і налагодити роботу судової системи", – зазначив прем’єр.

Популярні новини зараз

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Відділення ПриватБанку

За словами Гончарука, на продаж можуть бути виставлені також міноритарні частки в Укрзалізниці та Укрпошті. Окрім того, Гончарук також розповів, що Україна планує у вересні домовитися з Міжнародним валютним фондом про нову програму співпраці.

Нагадаємо, на Пальчевського чекає захоплююча битва за посаду мера столиці: "Підходить більше, ніж інші".

Як повідомляв портал Знай.uа, генпрокурор Рябошапка готує жорстку "ревізію" в Одесі, "спалили людей": кому буде непереливки.

Також портал Знай.uа писав, що Яма розкрив цікаву деталь з минулого Зеленського, не знали навіть імені: "Он той маленький квнщик".