Журналіст Дмитро Гордон влаштував палку дискусію з екс-президентом України, народним депутатом Петром Порошенком через кондитерську фабрику Roshen, яка знаходиться в російському Липецьку.

Словесний батл Гордона і Порошенка відбувся в прямому ефірі програми ″Свободи Слова Савіка Шустера″ в п'ятницю, 4 жовтня.

Дмитро Гордон висловив Петру Порошенку претензію в тому, що через нього став циніком, оскільки перестав вірити у людяність. Журналіст визнав, що вважає Порошенка ″одним з найпідготовленіших політиків і людиною, яка в ті часи могла тягнути на собі цей віз″.

В той же час, Порошенко став великим розчаруванням для журналіста, оскільки він у час, коли Україна була в крові, не віддав свою ліпецьку фабрику Roshen.

″Я вважаю Вас одним з найпідготовленіших політиків і людиною, яка в ті часи могла тягнути на собі цей віз. Але в мене до вас особиста претензія: через вас я став циніком і втратив віру в людство. Чому коли Україна була в крові, чому ви не віддали цю кляту Ліпецьку фабрику?″, - звернувся Гордон до Порошенка.

Популярні новини зараз

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Гордон зазначив, що у Порошенка були всі шанси увійти в підручники історії, як політик, який врятував Україну і якому ставлять пам'ятники. Але він знехтував цими шансами.

″Чому, коли Україна була в крові, коли велися ці переговори, коли Путін наступав, коли кожен день не було спокою... чому ви не віддали цю кляту липецьку фабрику? Чому ви не сказали Путіну: "На, подавись, с*ко, цієї фабрикою!" – запитав журналіст.

Порошенко відповів на ці слова Гордона анекдотом.

"Друзі, у нас є такий анекдот про двох українців. Кажуть: скільки ти готовий віддати для держави? Мільйон готовий віддати? – Готовий. Віллу готовий віддати? – Готовий. А порося? – А порося не готовий. Чому? – Тому що воно у мене є", - сказав екс-президент.

Після цього Порошенка пояснив, що фабрика Roshen на території РФ не працює із 2016 року, а всі спроби її продати, які нібито робив політик, були безуспішними і підприємство в результаті заарештували, "щоб тиснути на нього як президента".

Нагадаємо, Білецький розкрив небезпеку формули Штайнмаєра

Як повідомляв портал Знай.ua, Порошенко спробував втекти від Білецького на Шустер LIVE

Також Знай.ua писав, Зеленський відповів на мітинги щодо формули Штайнмаєра