Український і білоруський президенти Володимир Зеленський і Олександр Лукашенко зустрілися в Житомирі та обговорили політичні питання.

Про це повідомляє білоруське видання "Белта".

У п'ятницю, 4 жовтня президент Білорусі Олександр Лукашенко прибув в Україну для зустрічі із президентом Володимиром Зеленським в рамках Другого форуму регіонів двох країн. Зустріч проходила в Житомирі. Володимир Зеленський особисто зустрів главу Білорусі в аеропорту.

Лукашенка біля трапу літака привітали дівчата в українських національних костюмах та піднесли лідеру сусідньої держави хліб-сіль. Президенти привітали один одного і представників делегацій. На переговори вони вирушили в одному автомобілі.

Популярні новини зараз

Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

Лідери двох країн провели зустріч, темою якої були політичні питання взаємодії двох країн. Президенти України та Білорусі детально обговорили актуальний стан і перспективи розвитку українсько-білоруського співробітництва в різних сферах.

"Все, про що ми домовимося, буде виконуватися. Хочу запевнити, що ми свято будемо виконувати наші домовленості", - сказав глава Лукашенко.

Олександр Лукашенко запевнив Володимира Зеленського, що Україна ніколи не матиме проблем на білоруському кордоні.

Зазначимо, що цього ж дня, 4 жовтня, пройдуть переговори делегацій України та Республіки Білорусь під головуванням президентів. Володимир Зеленський і Олександр Лукашенко виступлять з промовами у заключній частині Другого форуму регіонів України і Республіки Білорусь.

Після цього відбудеться церемонія підписання двосторонніх документів.

Крім того, заплановано й інші заходи, серед яких огляд президентами двох країн виставки великогабаритної сільськогосподарської техніки в Житомирі, на якій представлена ​​техніка білоруських і українських виробників, є і зразки продукції спільного виробництва.

Нагадаємо, Зеленський особисто зустрів Лукашенка в аеропорту з хлібом-сіллю

Як повідомляв портал Знай.ua, Лукашенко потужно підтримав Україну на зустрічі із Зеленським

Також Знай.ua писав, Лукашенко зробив сенсаційну заяву про Україну, Росія відійшла на задній план.