Президент Володимир Зеленський відвідав тактико-спеціальні навчання Міністерства внутрішніх справ. Також у заході брали участь представники відомства та іноземні делегації. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВД.

Навчання пройшли в Міжнародному міжвідомчому багатопрофільному центрі підготовки підрозділів (військова частина 3070 Нацгвардії в селі Старе Бориспільського району).

Зеленський зазначив вражаючий рівень підготовки українських фахівців.

"Фахівці системи МВС сьогодні продемонстрували дуже високу майстерність. Мене вразив рівень підготовки. А нашій країні залишається знаходити кошти і підтримувати таких професіоналів. Я радий вітати наших шановних іноземних партнерів, зокрема делегацію міністра МВС Туреччини і французької компанії Airbus. Розвиваємося, не зупиняємося", - сказав президент.

Популярні новини зараз

Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Також Зеленський заявив, що Україна буде робити ставку на контракти з вітчизняними виробниками, наприклад з авіазаводом Антонова.

Під час навчань підрозділи ДСНС ліквідували наслідки техногенної катастрофи. Рятувальники відразу провели наземну та повітряну розвідки. Потім парашутисти десантувалися, щоб з'ясувати масштаби катастрофи і скоординувати інші підрозділи.

Потім на полігон прибули основні сили рятувальників і кінологів, які усували наслідки аварії, врятували людей і евакуювали.

Потім група спецпризначення НГУ "Омега" повинна була нейтралізувати диверсійно-розвідувальну групу незаконних збройних формувань. Під час багатопрофільних навчань свої вміння показав і Департамент оперативної дії Корд. За допомогою штурмової собаки силовики затримали умовного противника.

Нагадаємо, що в Офісі президента запропонували розділити Національну гвардію на три частини.

Як повідомляв портал Знай.uа, співавтор закону про легалізацію зброї пояснив його суть.

Також портал Знай.uа писав, що колишнього нардепа Антона Геращенка призначили заступником міністра внутрішніх справ України.