Розвідник, який написав своєму керівництву скаргу після телефонної розмови президентів США і України Дональда Трампа та Володимира Зеленського зараз знаходиться під федеральної захистом. Він змушений був звернутися про допомогу через погрози на свою адресу.

Адвокат інформатора повідомив, що його підзахисному після інциденту почали надходити погрози. Наразі розвідник знаходиться під федеральної захистом.

Дональд Трамп

Лист адвоката Ендрю Бакая повідомляє, що офіс директора Національної розвідки активував відповідні ресурси для захисту інформатора. Співробітник розвідки має побоювання щодо своєї безпеки після отриманих погроз.

У середині вересня співробітник американської розвідки повідомив в офіційній скарзі на ім'я керівництва про те, що Дональд Трамп міг тиснути на Зеленського під час телефонної бесіди, яка відбулась 25 липня.

Популярні новини зараз

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще

Публікація повної, невідредагованої стенограми розмови з українським лідером була дозволена американським президентом Дональдом Трампом. Глава Білого дому дав свою згоду і 25 вересня Білий дім оприлюднив стенограму розмови.

Зустріч Дональда Трампа та Володимира Зеленськоого

Згідно стенограми, Дональд Трамп говорив з українським колегою про розслідування справи Хантера Байдена - сина колишнього віце-президента США Джо Байдена, який ймовірно стане суперником Трампа на президентських виборах 2020 року.

Зеленський дав обіцянку главі Білого дому залучити до розслідування діяльності Байдена в Україні генпрокурора. Окрім того від українського президента прозвучали звинувачення на адресу європейських лідерів Ангели Меркель та Еммануеля Макрона. Зеленський заявив, що Франція і Німеччина "роблять недостатньо" для України в питанні санкцій проти Росії.

Володимир Зеленський

Спікер Палати представників Конгресу США, демократ Ненсі Пелосі 24 вересня ініціювала процедуру розслідування, від результатів якої буде залежати, чи є підстави для оголошення імпічменту Трампу.

В свою чергу Дональд наполягає на тому, що не чинив тиску на Зеленського. А український президент наголосив, що не хоче бути втягнутим у виборчу кампанію в США.

Скарга розвідника, згідно якої американського президента було звинувачено у використанні повноважень свого офісу для тиску на президента іншої країни та у вимогах втрутитися в президентські вибори в США в 2020 році, була оприлюднена 26 вересня.

Нагадаємо, раніше Луценко поклав початок скандалу навколо Трампа і Зеленського

Як повідомляв портал "Знай.ua", Пальчевський прокоментував скандал довкола Зеленського та Трампа

Також "Знай.ua" писав, що скандал навколо Трампа і Зеленського висміяв відомий художник