Нерозважливі слова прем'єр-міністра Олексія Гончарука не лише стали причиною того, що МВФ не погодило нову програму фінансування України, а й зчинили паніку в суспільстві.

Таку думку висловив журналіст Андрій Пальчевський та закликав нову владу бути обережнішою у висловлюваннях.

Україна не змогла домовитися з МВФ - місія Фонду покинула Київ, залишивши уряд Олексія Гочарук без нової програми фінансування. Хоча до початку роботи МВФ в уряді були впевнені в позитивному завершенні переговоров.

Головною причиною відсутності меморандуму з Міжнародним валютним фондом стала інформація про можливість мирової угоди між державою і колишніми власниками ПриватБанку.

Під час роботи місії МВФ в Україні колишній співвласник Привабанк Ігор Коломойський заявив, що готовий на мирну угоду на обмін $2 млрд, які були на акції банку.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Після цієї заяви прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що Київ бажає досягти компромісу з колишніми власниками банку.

МВФ зайняв жорстку позицію: Україна повинна гарантувати, що ПриватБанк ні в якому форматі не буде повернений/компенсований колишнім власникам - Коломойському і Боголюбову, а незалежність НБУ не буде порушена.

Так і не отримавши достатніх спростувань впливу на новий український уряд скандального олігарха Ігоря Коломойського, Місія покинула Київ, залишивши Україну без чергового траншу.

У той же час, всі ці розмови навколо ПриватБанку не дають спокою простим людям. Адже повернення фінустанови колишнім власникам не обіцяє нічого доброго - за свої рахунки переживають мільйони українців.

"Не віддайте наше!", - під таким заголовком жкрналіст Андрій пальчевський виклав нове відеозвернення. Цього разу вона стосується влади і особисто прем'єр-міністра Гончарука.

“Без панки, друзі! Так наш новий і молодий прем'єр Олексій звернувся до МВФщиків. А в чому паніка? В чому прикол? А прикол у тому, що МВФщики бояться щобуде Коломойському відданий той самий наш гаряче люблений Приват Банк. Що після цих розмов, які, до речі, озвучив сам прем'єр про те, що “потрібно знайти порозуміння з Коломойським” з приводу відшкодування мільярдів доларів — наговорив стільки, що потім самому довелося відмовитись. Тому що у нас, в українців, теж тремтять руки і ноги від таких слів. Хлопці, будьте акуратнішими, особливо з поверненням народної власності”, - сказав Пальчевський.

Нагадаємо, МВФ завершив місію у Києві, Україна так і не отримала траншу

Як повідомляв портал Знай.ua, Дубинський розкрив справжню причину зриву переговорів з МВФ.

Також Знай.ua писав, чому Україна не отримає грошей від МВФ.