Проте, тільки з приходом до влади нової команди в 2019 році, розмови про виведення грального бізнесу «з тіні» поновилися.

«Укрінформ» у своїй статті «Легалізація: «бути» чи не бути» нагадує, що за останні п'ять років у парламенті зареєстровано кілька законопроектів, ключові серед них - проекти "Про діяльність казино", "Про лотереї", "Про букмекерську діяльність", "Про детінізацію ринку азартних ігор та забезпеченні доходами бюджету з метою виконання соціальних зобов'язань". Проте жоден з них не був підтриманий парламентом попереднього скликання.

Тим не менш, представники нинішньої команди налаштовані вельми рішуче. Так, міністр фінансів України Оксана Маркарова, презентуючи у парламенті проект бюджету на 2020 рік, заявила, що законопроект про легалізацію грального бізнесу є одним з пріоритетних, оскільки його прийняття дозволить одержати суттєвий додатковий ресурс для наповнення держбюджету.

А нинішній секретар РНБО Олександр Данилюк не так давно звернув увагу на те, що гральний бізнес в Україні, який зараз перебуває "в тіні" і має мільярдний оборот, повинен бути легалізований, і парламент має всі можливості, щоб швидко це зробити.

Крім того, президент Володимир Зеленський доручив Кабміну до 1 жовтня підготувати законопроект про легалізацію грального бізнесу, а Верховній Раді України прийняти його до 1 грудня 2019 року. Проте, пише «Укрінформ», в даний час точно не відомо, чи готовий вже відповідний законопроект, максимально він продуманий, щоб захистити громадян від ігрової залежності, а також не допустити монополії на ринку.

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще