Місія МВФ поїде з України після двотижневої роботи в Києві, при цьому без підстав рекомендувати раді директорів МВФ укласти з Україною нову програму кредитування.

Про це повідомляє інформаційний портал "Країна".

Місія Міжнародного валютного фонду прибула в Україну 11 вересня. У перший же день міністр Олексій Гончарук заявив, що метою переговорів є отримання рекомендації ради директорів МВФ. У такому випадку до кінця роботи місії МВФ повинен бути підготовлений проект про співпрацю на найближчі три роки. А також виділення до $6 млрд.

Однак, паралельно з роботою місії МВФ Київ домовлявся про кредитування приблизно на ту ж суму зі Світовим банком. Але, без фінансування МВФ кошти не виділялися.

По закінченню роботи місії МВФ у четвер, 26 вересня немає жодного погодження про співробітництво, ні навіть проекту цього документа. Головною причиною відсутності меморандуму з Міжнародним валютним фондом стала інформація про можливість мирової угоди між державою і колишніми власниками Приватбанку.

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Під час роботи місії МВФ в Україні колишній співвласник Привабанк Ігор Коломойський заявив, що готовий на мирну угоду на обмін $2 млрд, які були на акції банку.

"Я визнаю, що була проведена емісія державою на 155 або 160 мільярдів. Віддайте мені акції на мої 60 із 200 мільярдів, і будемо разом співіснувати", - цитує Коломойського FinСlub.

Після цієї заяви прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що Київ бажає досягти компромісу з колишніми власниками банку. Але також повідомив, що зараз вони не ведуть ніяких переговорів. А також уряд ретельно вивчає це питання.

У свою чергу МВФ захвилювалися після такої звістки, вони вважають неможливою скасування націоналізації Приватбанку.

Нагадаємо, що поповнення команди чинного уряду анонсував прем'єр-міністр України Олексій Гончарук і заявив, що найближчим часом вона збільшиться мінімум в два рази.

Як повідомляв портал Знай.ua , Україна повністю розрахувалася з МВФ.

Також портал Знай.ua писав, що опалювальний сезон 2019 знищить останні надії українців.