Президент України Володимир Зеленський не гає часу даремно на полях 74-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку, яка розпочалася у вівторок, 24 вересня. Лідер України вже встиг виступити на Генасамблеї ООН, зустрітися з генсеком НАТО, прем'єром Італії, президентом Казахстану, канцлером Німеччини, главою МЗС РФ і іншими.

Так, 25 вересня, у другий день перебування у США президент України Володимир Зеленський серед інших провів зустріч із Президентом Румунії Клаусом Йоганнісом. Про це повідомляє пресслужба президента України.

В ході зустрічі Володимир Зеленський подякував Румунії за те, що дружня країна незмінно підтримує суверенітет й територіальну цілісність України та сприяє європейським прагненням нашої держави.

Президенти обох держав домовились активізувати політичний діалог на найвищому рівні. Серед іншого, Зеленський і Йоганніс домовилися найближчим часом здійснити взаємні візити до України та Румунії.

Під час зустрічі лідери двох держав окрему увагу приділили співпраці в енергетичній і торговельно-економічній сферах, а також бізнес-відносинам.

Популярні новини зараз

Перерахунок пенсій: хто отримав підвищення, а хто залишився без змін

В Україні різко зменшилася пенсія: що відбувається, і хто це допустив

Німеччина запровадила фінансові зміни для українців: доведеться заплатити за безкоштовне

Виплати у жовтні: пенсіонерів засмутили оголошенням

Показати ще

Володимир Зеленський запросив румунських інвесторів в Україну.

"Ми почали робити багато реформ і запрошуємо ваших інвесторів приходити до нас", — зазначив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, у середу, 25 вересня, президент України Володимир Зеленський зустрівся з американським президетом Дональдом Трампом.

Зеленський опублікував перші фото з довгоочікуваної зустрічі.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський озвучив в ООН втрати України через російську агресію

Також Знай.ua писав, Білий дім оприлюднив стенограму розмови президента США з Зеленським