У вівторок, 24 вересня, президент України Володимир Зеленський прилетів до США, де взяв участь у 74-й сесії Генеральної Асамблеї ООН. Він озвучив, скільки втратила Україна через анексію Криму Росією.

Про це Зеленський сказав під час свого виступу на Генеральній асамблеї в ООН у середу, 25 вересня.

Володимир Зеленський зазначив, що загалом Україна втратила 15% ВВП через анексію Криму. За словами глави держави, Росія завдала величезних збитків. Через анексію Криму та тимчасову окупацію Донбасу в Україні були зруйновані важливі стратегічні об'єкти та погіршилася інфраструктура.

"На окупованій території залишилося 80% вугільних шахт і банківські активи на $5 млрд, а українська держава втратила понад 15% ВВП і 15% промислового виробництва. Але найголовніше, що втратила Україна, – це понад 13 тисяч громадян", – сказав Зеленський.

Популярні новини зараз

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Показати ще

Також глава держави додав, що Україна - сильна держава, яка розвивається. Для свого розвитку вона обрала правильний шлях. Однак є деякі бар'єри для стрімкого розвитку української держави.

"Перший – це внутрішньополітична традиція, коли важливі для розвитку реформи отримують опір... Другий бар'єр набагато складніше, і нам його не здолати без вашої підтримки, без міжнародної підтримки. Це війна внаслідок російської агресії проти України", – підкреслив Зеленський.

Додамо, що Зеленський також поспілкувався з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим. Зустріч була короткою. Політики обговорили двосторонні відносини.

Нагадаємо, Зеленський ловитиме Трампа на виході? Українського президента нема у списку ООН.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський виступив на сесії Генасамблеї ООН: президент назвав головну мету України.

Також Знай.ua писав, Зеленський у США дав переконливу відсіч пропагандистам: "Так не охороняють ні Путіна, ні Трампа".