У середу, 25 вересня, президент України Володимир Зеленський зустрівся з прем’єр-міністром Італії Джузеппе Конте.

Про це повідомляє прес-служба клави держави.

"Глава держави привітав Джузеппе Конте з нещодавнім перепризначенням на посаду та формуванням нового коаліційного уряду, а також запросив здійснити візит в Україну. Сторони обговорили активізацію співпраці в інвестиційній сфері. Володимир Зеленський закликав вкладати кошти в інфраструктуру, зокрема порти, та наголосив на проведенні великої приватизації в Україні", - йдеться у повідомленні.

Зеленський також обговорив з Джузеппе Конте питання засудженого в Італії громадянина України Віталія Марківа. Володимир Зеленський наголосив, що очікує об'єктивного та всебічного розгляду справи проти українця.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

Також під час зустрічі обговорили важливість продовження санкцій щодо РФ через агресію країни в Україні. Прем’єр-міністр Італії наголосив, що країна не буде послаблювати санкційний тиск на країну-агресора Росію.

Зазначимо, що Володимир Зеленський прилетів до США у вівторок, 24 вересня. Там він візьме участь 74-й сесії Генеральної Асамблеї ООН. Зеленський планує зустрітися з лідером Америки Дональдом Трампом, однак він також провів зустрічі з іншими світовими політиками.

Так, Зеленський вже зустрівся з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, з прем’єр-міністром Італії Джузеппе Конте та з президентом Казахстану Касимом-Жомартом Токаєвим.

Нагадаємо, не Трампом єдиним: Зеленський зустрівся з Лавровим у США, подробиці.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський призначив нового главу СБУ Одещини, українці запідозрили недобре: "Мета тільки одна".

Також Знай.ua писав, Зеленський у США дав переконливу відсіч пропагандистам: "Так не охороняють ні Путіна, ні Трампа".