Очікування українців – величезна честь для Володимира Зеленського та його команди. Суспільство привело Зеленського до влади, щоб він відповів на безліч запитань, які турбують українців, а не ролики записував. Час роликів закінчився, і якщо Зеленський буде продовжувати в тому ж дусі і нічого не буде змінюватись – він стане невдалим президентом і "злиє в унітаз" мирну електоральну революцію.

Про це заявив політолог Юрій Романенко відеоінтерв’ю Politeka.

Він зазначив, що сьогодні ми спостерігаємо прагнення людей легальним чином змінити життя в країні. І якщо ці прагнення не увінчаються успіхом, залишиться лише одне - знову збройна боротьба, конфлікти, проблеми. Те, що в нашій історії було завжди.

"Тому, ось це має зараз бути головний меседж для Зеленського і його команди – не просріть цей гігантський шанс. Якщо ви будете робити кроки, спрямовані на задоволення запиту українців, ви збережете свій високий рейтинг і ви увійдете в історію", – говорить Романенко.

У той же час Романенко розказав, де вже встиг "накосячити" Зеленський.

Популярні новини зараз

У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Показати ще

"Перший дуже сильний удар в штангу – це те, що відбулося з ФОПами. Це прямий удар по тій електоральній базі, яка голосувала за Зеленського. Це зачіпає мільйони людей. Це давно лобіювали крупні монополісти…", - зазначив політолог.

Політолог підкреслив, що будь-якій державі приходить кінець, коли люди з активною позицією втомлюються від непроглядності і починають займатися тільки своїми справами. Натомість наявність не розчарованих, активних людей визначає стабільність держави.

"Якщо люди розчаруються, це буде катастрофа. Тому що величезна кількість людей і так сумнівається, бізнесмени кажуть, що їм набридло платити податки. Це найстрашніше – коли люди з активною позицією просто візьмуть і заб’ють на державу болт", – пояснює Романенко.

Романенко також порадив Зеленському нарешті зробити вибір – хто повноправний керівник держави: він чи Ігор Коломойський. Медійна та політична активність Коломойського починає переходити межі пристойності.

"Ігор Валерійович настільки завзято захищає свої інтереси, що його могуча тінь починає відкидатися на Володимира Зеленського", - сказав політолог.

Романенко зазначив, що Володимир Зеленський і його молода "зелена" команда повинні розуміти – якщо буде зневажливе ставлення до інститутів нашої держави, то режим Зеленського закінчить так само, як і режим Порошенка.