Апаратуру для прослуховування, що була вмонтована у вентиляційну систему, виявив у своєму кабінеті директор Державного бюро розслідувань Роман Труба у суботу, 21 вересня.

Про знахідку Роман Труба повідомив у своєму Telegram-каналі. Спеціальна апаратура була вмонтована у вентиляційну систему спеціалістами. Труба вважає, що не обійшлось без професіоналів.

Допис Романа Труби

​​"Сьогодні у моєму кабінеті виявлена апаратура для прослуховування, яка була професійно вмонтована у вентиляційну систему. Працювали спеціалісти. Стоїть "прослушка" в одному місці або в декількох – з’ясовуємо, як і те, до кого вона приведе.", - заявив він. Роман Труба

Роман Труба

Популярні новини зараз

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Показати ще

На місці події працюють правоохоронці та фахівці, котрі з’ясовують, чи "прослушка" була встановлена в одному місці чи в декількох. Роман Труба запевняє, що особисто він не має, що приховувати, але обурений тим, що можуть стати відомими деталі багатьох резонансних проваджень, які обговорювалися в його кабінеті протягом всього часу.

"Мені, наприклад, цікаво, чи пов’язано це з бажанням деяких політиків періодично вриватися до мене в кабінет з обуренням щодо відкриття проваджень, в яких вони фігурують. На записах нічого цікавого про мене бути не може, а ось про стан проваджень, які ми обговорювали зі слідчими – так. У тому числі, резонансних. ", - написав Труба. Роман Труба

Апаратуру для прослуховування в кабінеті Романа Труби

В кабінеті директора Державного бюро розслідувань працює слідчо-оперативна група, в тому числі вибухотехніки та спеціалісти з кібербезпеки.

Раніше стало відомо, що Роман Труба звільнив голову пресслужби ДБР Андрія Мальчика. Як вважають співробітники, причиною звільнення є оприлюднення новини про відкриття справи на колишнього президента Петра Порошенка.

Нагадаємо, раніше Порошенко не прийшов на допит у ДБР

Як повідомляв портал "Знай.ua", Трамп вважає фінансову допомогу Європи Україні недостатньою

Також "Знай.ua" писав, що назвали причину підвищення цін в Україні