Президент України Володимир Зеленський неодноразово наголошував, що його головним пріоритетом є вирішення ситуації на Донбасі. Водночас глава держави планує посилити оборонну сферу.

Про це заявив глава Міністерства оборони України Андрій Загороднюк, повідомляє видання POLITEKA.

"У нас взагалі стратегічне планування – це один із найбільших пріоритетів. Тому що президент вже через декілька днів після призначення уряду поставив завдання Міноборони розробити так званий план оборони", – розповів Загороднюк.

Президент України Володимир Зеленський перед вітчизняними військовими поставив стратегічне завдання. Його завдання звучить як: "розробити динамічний план оборони". Планується створити масштабний план, який, за словами Загороднюк, буде періодично переглядатися, орієнтуючись по ситуації.

"Паралельно будуть розроблятися концепції по кожному виду ЗСУ. І в кожному з цих видів буде план розвитку, який буде базуватися на погрози, які ми бачимо перед Україною, або зараз або в перспективі. Далі вже питання фокусу", – заявив Загороднюк.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Показати ще

За його словами, план оборони України буде представлений наступного року, але проект плану, перші напрацювання будуть уже цьогоріч.

Нагадаємо, Пальчевський застеріг Зеленського від трьох фатальних помилок: "Можуть погубити".

Як повідомляв портал "Знай.ua", Зеленський побудує нове місто, в Україні з'явиться свій Лас-Вегас: де, коли і що там буде.

Також "Знай.ua" писав, що Зеленський представив нового губернатора Вінниччини: що відомо про Владислава Скальского.