наступного тижня може відбутися зустріч президента України Володимира Зеленського з главою США Дональдом Трампом на полях Генасамблеї ООН, передає Главред.

Зараз для Зеленського, як нового президента, важливо повернути довіру США. З американцями щорічно обговорюють одне і те ж – Крим, Донбас, санкції, кредити, енергетику і військову допомогу.

Експерт з міжнародних відносин Українського інституту майбутнього в коментарі для " Главреда зазначив, що на даний момент не зрозуміла позиція США щодо Донбасу і формули Штайнмайера і нормандських переговорів. Швидше вони займаються більше внутрішньої порядком денним.

"Що стосується питання санкцій, які також входять в "класичний набір", то нам необхідно змиритися з тим, що їх не будуть посилювати. І цей факт треба визнати. У будь-якому випадку, Зеленський і Трамп будуть піднімати ці питання, без них не можна", - пояснює експерт.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Обов'язковим буде обговорення питання інвестицій. Він зазначає, що на даний момент не вистачає довіри до України, адже безліч контрактів і договорів або тактичні, які розраховані на рік-два або не дуже великі.

"Тому наша інвестиційна політика за останні п'ять років провалилася і її тепер потрібно запускати заново. І у Володимира Зеленського буде шанс це зробити, так як у нього, як у нового президента є місія відновити до нас довіру. Зараз головна проблема наших з американцями відносин у тому, що у нас не вистачає довіри", - пояснює він.

Нагадаємо, Трамп терміново кличе Зеленського "на килим".

Як повідомляв Знай. ua, у Зеленського назвали точну дату зустрічі з Трампом.

Також Знай. ua писав, що адвокат Трампа Джуліані розповів про "особистих інтересах" в Україні.