Організація об'єднаних націй (ООН) закликає владу України ухвалити закон про права національних меншин і корінних народів. Про це під час брифінгу заявила голова моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матильда Богнер.

З його слів, такий закон необхідний для забезпечення балансу, а також захисту прав нацменшин та свободи вираження поглядів.

"Ми закликаємо кабінет міністрів України розробити в пріоритетному порядку із забезпеченням інклюзивності та на основі консультацій закон про права національних меншин і корінних народів", – наголосила вона.

Таку рекомендацію голова місії пояснила, зокрема, тим, що 16 червня в Україні набув чинності закон про посилення ролі української мови як державної.

Нагадаємо, колишній радник Путіна попередив Зеленського про небезпеку Мінських угод: які загрози для України. Тоді російський економіст сказав, що Мінські угоди – це "експрес формула ліквідації суверенітету України". Саме тому Україні необхідно в першу чергу "поховати формулу Штайнмайер і Мінський протокол".

Популярні новини зараз

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Показати ще

Як повідомляв Знай.uа надутий Порошенко судорожно прокоментував допит, на злодієві і шапка горить: "Нас не налякати".

Знай.uа писав, Зеленський пояснив суть щастя словами свого сина: "Великий класик".