Президент України Володимир Зеленський наклав вето на Виборчий кодекс. Він повернув його Верховній Раді на повторний розгляд зі своїми пропозиціями.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Ради.

У пропозиціях президента до Виборчого кодексу України, які повернуто на розгляд ВР 13 вересня, зазначено, що кодекс "містить положення, які не відповідають Конституції України".

"Не можу підтримати виборчий кодекс в запропонованій редакції й пропоную доопрацювати з урахуванням наведених зауважень з метою забезпечення належної регламентації виборчого процесу", - заявив Зеленський.

Президент України Володимир Зеленський

Популярні новини зараз

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

На думку президента України, у Виборчому Кодексі є положення, які не враховують останні позитивні зміни у виборчому законодавстві, не узгоджуються із законодавчими актами, не забезпечують належної регламентації та організації виборчого процесу, а також ефективного контролю за здійсненням виборчих процедур.

"Пропоную доопрацювати з урахуванням наведених зауважень з метою забезпечення належної регламентації виборчого процесу, створення умов для вільного волевиявлення громадян України на основі конституційних принципів й демократичних стандартів організації та проведення виборів, унеможливлення будь-яких зловживань та маніпуляцій під час проведення виборів", - йдеться у поданні глави держави.

Президент України Володимир Зеленський

Зазначимо, що 11 липня Верховна Рада ухвалила у другому читанні проект Виборчого кодексу, який передбачає відкриті списки. За проект закону №3112-1 проголосували проголосували 230 нардепів, з необхідних 226.

Нагадаємо, що Зеленський справив фурор на "Іграх нескорених", до сліз: "Ви надихаєте таких людей, як я".

Як повідомляв портал Знай.ua, Андрій Богдан засвітився в компанії скандальної моделі, обіцяла роздягнутися: фото і подробиці зустрічі.

Також портал Знай.ua писав, що Кучма попередив Зеленського про капкан в ЄС: Меркель і Макрон підіграють Путіну.