У четвер, 12 вересня, президент України Володимир Зеленський з фінським колегою Саулі Ніїністе обговорили ряд питань, також були підписані двосторонні угоди.

"Ми домовилися нарощувати військове співробітництво з Фінляндією і розвивати діалог між нашими оборонними відомствами. Я особисто вдячний керівництву за підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. Я ознайомив президента Фінляндії з ситуацією на Донбасі. Важливо, що наші партнери дотримуються позиції щодо збереження санкцій проти Росії до відновлення територіальної цілісності України", - заявив Зеленський.

Також він звернув увагу Ніїністе на можливу загрозу від будівництва газопроводу Північний потік-2.

"Зазначив, що цей проект є загрозою для всієї Європи. Його оцінка, як чисто комерційного проекту, може дорого коштувати нашим європейським партнерам у майбутньому", - зазначив президент.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Слідкуйте уважно, або переплатите багато грошей: українців попередили про комуналку у травні

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Лідери країн обговорили земельну реформу і підписали дві угоди. Зокрема, було підписано угоду про взаємну охорону інформації з обмеженим доступом.

У свою чергу Ніїністе запросив українського лідера до Фінляндії.

"Насправді я сюди приїхав, щоб сказати вам та привітати вас від імені народу Фінляндії. Ми вас підтримуємо, виражаємо солідарність. Я мав можливість вже запросити пана президента відвідати Фінляндію, хочеться на це розраховувати. У нас є спільний друг, Санта Клаус, якого ми збираємося побачити в рамках візиту", - підкреслив він.

Нагадаємо, що Зеленський звільнив Бухарева з посади голови Служби зовнішньої розвідки і відразу дав нову роботу.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський призначив нового главу СБУ Харківщини.

Також портал Знай.uа писав, що обговорювали Зеленський і Коломойський на зустрічі.