Колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що свідок у кримінальній справі про катастрофу Boeing (MH17) на Україні в 2014 році Володимир Цемах відмовився від угоди зі слідством. Про це він повідомив на сторінці в Facebook в неділю.

"Допит Цемаха відбувся. Від угоди зі слідством він відмовився. Видати його Нідерландам ми не маємо права через положення Конституції", - написав він .

При цьому він зазначив, що Нідерланди зможуть його судити заочно, так само, як і перших чотирьох підозрюваних, з березня 2020 року.

Раніше місцеві ЗМІ повідомили, що Генеральна прокуратура Нідерландів просить Росію видати їм Володимира Цемаха, перевезеного в суботу з України свідка у справі про катастрофу MH17.

Популярні новини зараз

Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць

Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Показати ще

"Звичайно, цю карту образи голландського суспільства (ним же створену) буде розігрувати Путін і його підспівувачі в Європі. Їхня ціль - зняти санкції ЄС проти РФ, які були введені саме після збиття МН17. Протидія цьому - завдання вищого керівництва держави і МЗС. Але це аж ніяк не могло зупиняти визволення українців, деякі з яких роками мужньо протистояли Кремлю", - додав Луценко.

Голландські слідчі вже допитали екс-командира одного з підрозділів ППО "ДНР" Цемаха перед тим, як Україна передала Росії, повідомив раніше президент України Володимир Зеленський.

Нагадаємо, Путін поставив умови Зеленському: коли ЗСУ візьмуть під контроль весь Донбас, несподівана заява.

Як повідомляв Знай.uа "Повертаюся до штурвалу": звільнений з лап Путіна одеський моряк зворушив всю Україну, - ось вони, наші герої.

Знай.uа писав, у Зеленського розповіли, як звільнили Сенцова і інших полонених: "Все почалося з....".