Президент України Володимир Зеленський разом зі своєю командою анонсували створення Фонду розвитку людського капіталу для підтримки IT-галузі - Фонду IT Creative. Так, для IT-спеціалістів, у яких зареєстровано ФОП, будуть збільшені податки. Політичний експерт та журналіст Юрій Романенко вщент розкритикував таку ініціативу влади.

Відповідне повідомлення Романенко опублікував на особистих сторінках у соціальних мережах.

"Спроба Зеленського та його молодої команди посилити податковий тягар і взагалі помацати малий бізнес за слабке вим'я викличе шалену реакцію. Зеленський повинен розуміти, що від любові до народної ненависті один крок. Ви ще не оптимізували схеми відведення з бюджету десятків мільярдів гривень, але вже лізете на ФОПів. Взагалі поїхали дахом. Ну значить будемо еб@ть у хвіст і в гриву, як Петра Олексійовича. Нам не звикати", - йдеться в дописі експерта.

Кошти цього Фонду IT Creative планують направити на освіту, щоб збільшити кількість айтішників в Україні. А наповнювати фонд передбачається за допомогою нового податку, який введуть для працівників IT-сфери.

Популярні новини зараз

Почнуть мобілізувати з 1 жовтня: кого чекає повістка та ВЛК

Штрафи від ТЦК стануть масовими: скільки чоловіків опиняться в зоні ризику

Ніякої силової "бусифікації": ТЦК окреслили чіткі правила

Пенсіонерам "заморозять" виплати: у жовтні терміново треба звернутись до ПФУ

Показати ще

Президент України Володимир Зеленський

На даний момент айтішники-ФОП працюють в основному як ФОП третьої групи, т. Е. "Спрощенці". З податків вони платять тільки 5% свого доходу і мінімальний єдиний соціальний внесок. В уряді пропонують створити спеціально для айтішників нову групу ФОП. Передбачається, що ФОП цієї групи повинні будуть платити 5% єдиного податку, 1,5% військового збору, ЄСВ з двох мінімальних зарплат, та ще й новий податок, який буде називатися "збір на розвиток людського капіталу".

Нагадаємо, що Володимир Зеленський планує відвідати США 23 вересня для участі в Генасамблеї ООН.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський відчитав губернатора Рівненщини Коваля.

Також портал Знай.ua писав, що Зеленський знайшов Андрію Богдан заступника серед ворогів Порошенка: адвокат з блискучою кар'єрою.