В Україні оголосили в розшук двох колишніх народних депутатів від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула та Дмитра Колесникова.

Про це повідомив колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook.

"Колишніх народних депутатів Вілкула і Колеснікова рік тому взяли під захист Регламентний комітет і ВР, не давши дозволу на притягнення до кримінальної відповідальності. І лише після втрати ними депутатського статусу, вчора їм оголошено підозри й розпочато процедуру розшуку. Ось чому я за скасування депутатської недоторканності", - йдеться в дописі Луценка.

Зазначимо, що на сайті ГПУ розміщено повідомлення про оголошення підозри колишньому голові Дніпропетровської обласної державної адміністрації (народному депутату восьмого скликання) за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) без вказування прізвища. Олександр Вілкул обіймав посаду голови Дніпропетровської ОДА з березня 2010 по грудень 2012 року.

Популярні новини зараз

З пенсіонерів здиратимуть податки: можуть відібрати 20% виплат

Від +20 до заморозків: українців чекають різкі зміни погоди

Виплати у жовтні: пенсіонерів засмутили оголошенням

З жовтня почнуться виплати: українці можуть готувати гаманці

Показати ще

Олександр Вілкул

Варто додати, що парламент вже намагався зняти недоторканність з народних депутатів від "Опоблоку" Олександра Вілкула та Дмитра Колєснікова у жовтні 2018 року. Однак голосування провалили.

Нагадаємо, "Удар штанги" у справі МН17: Романенко пояснив, що спільного між звільненням Цемаха і обміном полоненими.

Як повідомляв портал Знай.ua, Арахамія поставив крапку в амністії бойовиків на Донбасі: "Гратися у Нострадамуса...".

Також Знай.ua писав, позачергові вибори і покупка "Слуги народу": про що шепотілися на секретному засіданні з Зеленським.