Київський журналіст Ігор Лесев поміркував, чому у Зеленського нічого не виходить на Донбасі. Він впевнений, що вже зараз досягнута межа переговорних можливостей.

За словами Лесева, Зеленський отримав у спадок від Порошенка етнічну модель України. Вірніше, спробу побудови такої моделі. Суть моделі в загальному-то проста. Одна нація – одна мова. Всі хто проти – просимо на вихід або в лінгвістичне гетто.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

" Проблема не в тому, що в Києві, як і раніше відмовляються вести прямі переговори з ЛДНР. Так, при цьому руйнується конструкція "окупованих територій»", і тоді конфлікт з російсько-українського знаходить рамки цивільного. Але навіть це вдруге", - пише автор.

Популярні новини зараз

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Але що таке "особливий статус"? Адже це навіть не питання розподілу бабла або особистих гарантій недоторканності сепаратистів. І перше, і друге вирішується в індивідуальному порядку.

Особливий статус – це завжди в першу чергу особливе мовне становище ЛДНР. Це питання російської мови. Ось це і є базова точка спотикання. І вона не так проста, як здається на перший погляд.

"Ці процеси дуже інертні. Російськомовний Разумков вже зараз вимкнув мікрофони депутатам, які починають "twang" російською. Взагалі, питання мови намагаються обходити стороною. Його гасять іншими темами. Депутатська недоторканність, земля, посадки корупціонерів", - додає Лесев.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

По темі Донбасу тільки косметичні зрушення. Там відводять війська, там міст відновлюють, з заручниками вже все на мазі...

Тому що як тільки це питання буде вирішено з Донбасом, він відразу ж стане актуальним і для інших регіонів України. Адже всім цікаво буде, чому в Донецьку і Луганську можна відводити дітей у російськомовні школи, а в Маріуполі та Харкові, немає.

І тут у Зеленського всього лише три шляхи, як в Іллі Муромця перед відомим каменем:

Перший і найскладніший шлях – ломка монолінгвістичної моделі України. По суті, це білорусизація країни. Яка може викликати абсолютно непередбачувані наслідки. Від нової кривавої майданної бані до сепаратистських рухів на заході країни. Так вже вийшло, що носії української мови ведуть себе по відношенню до російськомовних співвітчизників, як африканери часів апартеїду в ПАР.

Другий шлях – це війна. Не обов'язково активна. Такий собі варіант перманентного протистояння індусів і пакистанців через Кашмір. Іноді стріляють, іноді наступають і відступають, а в основному один на одного дивляться в біноклі і дуже сильно ненавидять.

Третій шлях – це стіна. Не яценюковская сітка рабиця, а взаправдашняя стіна. Типу Берлінської або ізраїльсько-палестинської. Як на мене, це самий чесний шлях. Ніхто не готовий йти на компроміс, але і воювати дорого і небезпечно. А що ще тоді робити? Відгородилися і кожен у своїй пісочниці.

Жодного четвертого шляху немає і не буде. Або переформатування всієї країни. Або перемога "наших" над "вашими" з подальшим горе переможеним. Чи один одного послати нахер і до зустрічі в пеклі.

Нагадаємо, що "Порох впаде, його змінить зелений господар": пророцтва Ванги про Зеленського дійшли до наших днів, що з цього правда.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський розкрив ім'я головного радника, допомагає вирішувати проблеми країни: "У неї дуже твереза думка".

Також портал Знай.ua писав, що Разумков забув привітати школярів з Днем знань: знайшов декого важливішого.