За 7 місяців 2019 року державна компанія Спецтехноекспорт (один зі спецекспортерів ДК «Укроборонпром») уклала нових зовнішньоекономічних контрактів загальною вартістю $337 млн, що є рекордним показником компанії за останні 10 років.

Про це повідомив директор «Спецтехноекспорту» Владислав Бельбас у своєму інтерв’ю для Defense Express.

«Що стосується підписання нових контрактів, то ми вже перевищили минулорічні показники. Станом на сьогодні (сім місяців 2019 року – ред.) ми вже підписали нових контрактів загальною вартістю $ 337 млн. Це новий рекордний показник компанії за останні 10 років. Тепер головне, щоб всередині країни менше палиці в колеса ставили в процесі їх реалізації.», - зазначив Владислав Бельбас.

Минулого року Спецтехноекспорт також показав високу динаміку укладання нових оборонних контрактів з іноземними партнерами. За даними Звіту про роботу підприємства, за 2018 рік компанією було укладено нових контрактів на суму $282,5 млн, хоча у 2017 році цей показник становив лише $114,4 млн.

Зазначимо, що загальний обсяг експорту озброєнь України в останні роки оцінюється у $600-700 млн. У довоєнний період Україна в середньому щороку заробляла $1 млрд на продажу озброєнь.

Популярні новини зараз

Молодь у Києві запитали, як вони готуються до війни: відповіді, подекуди, шокують

Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими

ПриватБанк заблокував рахунок: що треба робити відразу

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Серед основних країн партнерів Спецтехноекспорту за обсягами співпраці Владислав Бельбас назвав Індію, де компанія одночасно відпрацьовує більше 90 оборонних проектів, та Туреччину, де триває робота в тому числі по створенню спільних зразків озброєнь.