Завтра у новообраних парламентаріїв почнеться другий повноцінний робочий день. Багато з нардепів ще не відійшли від першого дня, коли їм довелося працювати до пізньої ночі, а тут знову в бій.

Знай.ua вирішив дізнатися у депутатів партії «Слуга народу», які емоції вони зберегли від свого дебюту під куполом і з яким настроєм дивляться на найближчий робочий тиждень.

Путч так путч

Напевно, найвідомішою після першого робочого дня Ради IX скликання стала член пропрезидентської партії Ліза Богуцька. Після її смс з темою путчу, який готує Порошенко, піднялася хвиля, яка до сих пір не опускається.

Ліза Богуцька знає, як зробити так, щоб прокинутися знаменитою

Популярні новини зараз

Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

«Я, звичайно, думала, що не буду в Раді сірою мишкою, але щоб ось так, відразу, з корабля на ЗМІ-бал ..., - розповіла нам вона. - Багато моїх друзів звинуватили мене в зраді. Це, правда, не в перший раз. Хоча я толерантна до критики на свою адресу, думаю, що нищівної "Ліза, ти впала в моїх очах нижче плінтуса", має супроводжуватися, за логікою речей, тихим розфрендом. Але ні. Доводиться все робити самій. Померла, так померла».

За її словами, найбільше їй в перший день сподобалася фраза «депутат Порошенко».

«Я думала, що він за трибуною почне скандувати:" ПО-РО-ШЕН-КО ", але ні. Вийшов, щоб нагадати, що саме йому належить авторство закону про депутатську недоторканність, і відразу спробувати заблокувати його прийняття, знаючи, що для нього це питання життя або смерті. А для нас - питання морального задоволення», - резюмувала Богуцька.

Народна творчість

Без сну

А ось колезі Лізи Богуцької по партії Ларисі Білозір перший робочий день у парламенті запам'ятався відсутністю сну.

«Ми почали працювати 29 серпня, а закінчили свій робочий день вже на наступний день 30 серпня в 2: 10, - згадувала нардеп. - Погодьтеся, такого ще не було, і я цим була здивована. В той день я пізно повернулася додому, і, незважаючи на втому, заснути не змогла до світанку. Хоча напередодні я теж майже не спала, перечитувала Регламент ВР і основний Закон країни - Конституцію».

Хоча, за її словами, подібний графік для неї не в новинку.

«Протягом останніх п'яти років я працювала депутатом обласної ради у Вінницькій області, спала не більше 5 годин на добу, - розповіла Білозір. - Такий розпорядок дня у мене тому, що потрібно багато встигати, адже я не тільки депутат, а ще й мама двох доньок».

Лариса Білозір втратила сон через роботу

Також Лариса Білозір зазначила, що хоч їй все сподобалося під куполом, але був і не дуже приємний момент.

«Не сподобалося одне - було дуже спекотно в Раді. Система кондиціювання, мабуть, не готова до такої кількості працюючих депутатів в одному приміщенні, - поділилася вона і додала. - Я підтримую ідею президента про парламент без бійок, кнопкодавства і прогулів. Мені це подобається, сподіваюся, що так і буде».

Звикайте до гарного

Під позитивним враженням від першого робочого дня залишився і народний депутат від партії «Слуга народу» Сергій Литвиненко.

«Якщо говорити про мої власні, персональні враження від першого дня роботи, то скажу так: драйв зашкалював! - з посмішкою згадав нардеп. - Для мене головне у роботі – результат. А він був. А коли є успіх – втоми немає, байдуже, що працювали більш ніж до другої ночі. У мене немає сумнівів, що країна не буде розчарованою своїм вибором. Фракція «Слуга народу» та наш коаліційний уряд ще не раз продемонструють швидкий і правильний результат. Звикайте до позитивних змін, панове!»

Тільки ледачий не зробив у перший робочий день селфі

Також він поділився планами на найближче майбутнє, розповів які ініціативи зараз на порядку денному.

«Я депутат-мажоритарник від Рівненщини. У нас там є багато проблем. Одна з найскладніших і найрезонансніших - незаконний видобуток бурштину. Ви, напевно, чули, що Президент вже окреслив узаконення видобутку бурштину, як першочергове завдання для парламенту? Отож, будемо діяти. Те саме стосується і скасування депутатської недоторканності, і інших важливих для суспільства законів. Взагалі, наша мета – щоб люди відчули, що стало легше жити, що вони стають заможнішими, що їм подобається жити в Україні. Плани у нас, звичайно, дуже амбітні і великі. Будемо застосовувати і теорію маленьких кроків, і великих стрибків. Буде цікаво і результативно», - підвів підсумок Сергій Литвиненко.

На словах це все звучить дуже красиво і справді хочеться вірити, що все так і буде. Але не можна не відзначити, що під час голосування багато «слуг народу» натискали «за» лише тому, що така політика партії, глибоко не вдумуючись над тим, за що ж голосують. За деякими людьми взагалі було видно, що іноді вони губилися і не розуміли, де знаходяться. Особливо це стосується нічних голосувань.

Але поки це все можна списати на недосвідченість, будемо сподіватися, що з часом новообрані депутати обростуть «політичним жирком» і зможуть відчувати себе в парламенті набагато впевненіше.

Нагадаємо, що Юзік зі "Слуги народу" займеться кнопкодавами в Раді: страшний сон для всіх ледарів.

Як повідомляв портал Знай.ua, Кошовий з "Квартал 95" зворушив мільйони українців.

Також портал Знай.ua писав, що СБУ запобігла теракт на концерті Кварталу 95.