Україна, Польша та США підписали Меморандум про тристороннє співробітництво у сфері енергетики.

Про це повідомив у соціальній мережі Facebook секретар РНБО Олександр Данилюк.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"На зустрічі із міністром енергетики США Ріком Перрі, яка передувала підписанню Меморандуму, ми обговорили важливість диверсифікації ризиків, продиктованих залежністю від поставок російського газу, як для України, так і для Польщі. Одним з кроків забезпечення енергетичної незалежності нашої держави стане налагодження поставок зрідженого газу через Польщу. Для цього буде побудовано спеціалізований інтерконектор, який об’єднає наші газотранспортні системи", - написав Данилюк.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Секретар РНБО назвав цей день історичним, оскільки зроблено ще один крок "на шляху до енергетичної незалежності не тільки України, а й усієї Європи".

Нагадаємо, перше засідання Ради перетворилося на "Розсміши коміка", Зеленський не витримав: "Порошенко навіть тисячу не відпрацював".

Як повідомляв портал Знай.uа, Порошенко зчепився з Шуфричем у Раді, почалася справжня істерика - у Зеленського очі полізли на лоба: відео.

Також Знай.uа писав про те, Коломойський зробив сміливу заяву про розпуск Ради.