Уряд України прийняв постанову, що вносить зміни до порядку виплати пенсій переселенцям та людям, які живуть на тимчасово окупованих путінськими бойовиками територіях Донбасу.

Про це стало відомо завдяки опублікованій на сайті Кабміну відповідній постанові.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Пенсія

Чудові новини!

Популярні новини зараз

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Наголошується, що його схвалили під час засідання 21 серпня. У новій постанові міститься норма, яка зазначає, що виплата пенсій переселенцям повинна проходити у порядку, що затверджує Пенсійний фонд. Однак поки цей порядок ще не затверджено. Також, згідно з документом, вводиться нова норма звернення громадян.

"Під час звернення внутрішньо переміщеної особи із заявою про призначення, відновлення або продовження виплати пенсії та документом, що посвідчує особу, територіальні органи Пенсійного фонду ідентифікують особу заявника, фіксують місце та час його звернення, порівнюють отримані дані з даними, які обробляються в базах даних Фонду, з урахуванням даних Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб у порядку, який затверджується Пенсійним фондом України за погодженням з Мінсоцполітики", - йдеться в повідомленні.

Українцям можуть перерахувати пенсії вже до кінця 2019 року. Повідомляється, що вже в грудні поточного року українцям повинні перерахувати розмір мінімальної пенсії.

Згідно з планами уряду, в кінці 2019 року мінімальна пенсія зросте з 1564 до 1638 грн, а максимальна - з 15,6 до 16,3 тис. грн.

Як відомо, вже в 2020 році українці на заслуженому відпочинку, отримуватимуть не менше 1,8 тис. Грн. Але не варто забувати, що в наступному році двічі проведуть перерахунок виплат.

Нагадаємо, лихач на іномарці зніс киянку на світлофорі: відірвав ноги і покинув у калюжі крові.

Як повідомляв Знай.uа в Україні змінили правила оформлення паспортів: хоч у хіджабі, хоч у панамці.

Знай.uа писав, з карток ПриватБанку почали пропадати гроші, розбиратися ніхто не буде: "На жаль...".