Президентська партія "Слуга народу" не планує створювати законопроект щодо повного переходу на контрактну армію. В Україні залишиться змішаний тип укомплектації армії.

Про це заявила депутат від "Слуги народу" Ганна Коваленко, повідомляє "Лівий берег".

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

При цьому, президентська партія планує все ж вносити деякі зміни. Вони стосуватимуться вже існуючих законів.

Популярні новини зараз

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Форму комплектування армії залишаємо змішаною по ряду причин, але будемо вносити зміни в закони "Про військовий обов'язок і військову службу", "Про альтернативну службу", готуємо системні зміни по комплектуванню батальйонів територіальної оборони, системи мобілізації і громадського резерву", - розповіла парламентар.

Коваленко підкреслила, що Рада має намір ухвалити законопроекти про Службу безпеки України, розвідувальні органи, створення комітету по нагляду за спецслужбами, а також зміни до законів "Про державну таємницю", "Про Збройні сили України" і "Про нацбезпеку".

У свою чергу начальник Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак у липні заявляв, що Генеральний штаб Збройних сил України (ЗСУ) виключає повний перехід на контрактну армію найближчим часом. Він підкреслював, що Україна найближчим часом не зможе відмовитися від змішаної системи комплектування армії.

Руслан Хомчак

Зазначимо, що Ганна Коваленко - українська активістка та експерт з питань оборони країни. Вона пройшла до Ради за списками партії "Слуга народу", де була на 39 місці. Коваленко викладала курс з оборони і безпеки України, консультувала профільний комітет Верховної Ради, входила в клуб представництва офісу зв'язку НАТО в Україні.

Нагадаємо, Юрій Великий розповів, з яким задоволенням знущається над Зеленським: "В жартах найголовніше...".

Як повідомляв Знай.uа, "Зеленський за ці 100 днів зробив набагато більше, ніж очікувалося": підводимо перші підсумки правління президента.

Також Знай.uа писав, Трамп офіційно підтвердив зустріч Зеленським: названо точну дату і місце.